Gengældelsen

En Michael Sander krimi

Gengældelsen Book Cover Gengældelsen
Michael Sander #2
Steffen Jacobsen
Spænding krimi
People´s Press
2014
alle
413

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Lene er tilbage på jobbet, men hun har store personlige, fysiske og psykiske problemer efter de hændelser i den tidligere bog, Trofæ. Hun drikker for meget rødvin og er i et medicinmisbrug.

Lige pt er hun anbragt i en beskyttet stilling, hun har fået noget simpelt overvågningsarbejde der udelukkende er skrivebordsarbejde, sammen med en gennemført computernørd. Hendes chef som hun ellers ikke er den store fan af, støtter op omkring hende og holder øje med hendes tilstand.

En ung selvmordbomber, udløser en bombe ved en meget høj forlystelse i Tivoli og Danmark mister over 1200 mennesker, ved den lejlighed. Terrorberedskabet optrappes og politiet får andre opgaver.

De problemer Lene slås med i hverdagen gør at hun har meldt sig som frivillig, i en hotline der hjælper unge i selvmordstanker. Her taler hun med en ung kvinde af anden etnisk herkomst end dansk. Hun virker meget fortvivlet og Lene har svært ved at hjælpe hende.

Den unge kvinde ringer til Lene privat en eftermiddag og hun virker meget forvirret, bange og hun er ikke til at få noget fornuftigt ud af. Lene kan høre hun er på en togstation. Opkaldet ender med at blive meget brat afslutttet og Lene skynder sig afsted for at tale med hende. Hun kommer for sent. Den unge pige ligger under toget da Lene ankommer !

Men er hun havnet det for egen hånd, eller er hun "hjulpet" derned ? Jo mere Lene graver i sagen, jo mere tyder det på at pigen har noget med bombningen af Tivoli at gøre og hele sagen lugter lidt af religiøs fanatisme.

Lene støder på PET i sin søgen efter sandheden og det løber ikke stille af. Pludselig er Lene personlig i fare og trænger til beskyttelse. Her dukker Michael Sander meget belejligt op og kaster sig ind i efterforskningsarbejdet på sin helt egen måde.

Det er 2. gang vi møder makkerparret Michael Sander og Lene Jensen. Nu er det jo en lidt akavet form for makkeskab der er imellem de to. Det eneste de kan være sikre på er at de kan stole 100 % på hinanden eller kan de ?

I denne bog lader forfatteren Lene Jensen være hovedpersonen og Michael Sander er "bi-personen" På den måde har vi lært  begge personerne at kende på det personlige plan og det er meget smart tænkt. I den første bog var det Michael Sander der var hovedperson.

Bogen omhandler religiøs fanatisme og man forundres igen og igen over hvor onde og mennesker kan behandle hinanden, kun fordi ens tro og opvækst er meget forskellig.

Jeg kunne undervejs i bogen ikke lade være med at tænke på "animal farm" skrevet af George Orwell. Hvor dyr på en gård overtager en gård under sloganet : alle dyr er lige. Efterhånden bliver det dog lavet om så sloganet til " Alle dyr er lige - dog er nogle dyr mere lige end andre" Nogle af dyrene var blevet til mennesker, efterhånden som de kunne narre sig til mere og mere magt. Disse tanker kan godt stjæle ens nattesøvn.

Bogen sniger sig op på 4 stjerner - godt gået til forfatteren.