B – Se dig om ved alle døre

Efterforsker Asger Hartvig er ved at komme sig over det attentat han med nød og næppe overlevede for nogle måneder siden. Hans gode ven Iben Brahms har overtalt ham til at hoppe ud af konsulentrollen og gå ind i den nye rejseholdets efterforskningsteam på fuld tid. De har i den grad brug for hans ekspertise.

Men det er ikke let at være Asger. Han har i en del år kæmpet med PTSD og ludomani. Han mistede sin datter for år tilbage og morderen er aldrig fundet. Dette ved Iben godt – hun har kendt Asger i mange år – hun lover ham at de vil se på datterens sag, når der ikke lige versere en drabssag de skal koncentrere sig om.

I Odense finder en hundelufter torsoen af en kvinde på Assistens kirkegård. Det ligger placeret på den hedenske gravplads. Til en start må lokalbefolkningen orienteres – politiet aner ikke hvem den afdøde er og dette gør sagen umulig at komme videre med.

Efterhånden som de graver sig ind i denne makabre drabssag dukker der hints op, der indikere at drabet handler om nordisk mytologi, der er ingen af politifolkene der ved mere end til “husbehov” om dette fænomen. Men det er der jo råd for.

 

Anmeldelsen: 

”B-Se dig om ved alle døre” er bind to i den serie forfatter Lars Thomassen kalder for “Alfabet-serien”. Det er opfølgeren til “A-Mørket lyver altid”, der startede serien.

Selvom vi fra første bog allerede kender en del til de ledende personer i Rejseholdets efterforskningsteam så er der stadig en del uafklarede sager omhandlende både private genvordigheder og indbyrdes forhold. Den hemmelige forelskelse mellem Iben og Asger giver en lidt hjertevarm følelse når den bliver nævnt. Og man sidder og krydser fingre for at Asger skal få øje på Ibens følelser.

Men når det så er sagt, er bogen en selvstændig historie – den kan godt læses selvom man først “hopper på her”.

Det fremhævede tema i denne bog er nordisk mytologi, og her fremgår det at forfatteren er rigtig god til research. Selvom undertegnede allerede ved en del om dette emne, kom der alligevel nyt viden, efter endt læsning af denne fremragende krimi. Vil dog fremhæve at forfatteren er god til at lade mytologien fylde, uden at det overdøver for meget. Vi får den viden vi skal bruge og thats it.

En af de ting der gør Thomassens bøger meget læseværdige er hans evne til at fortælle. Hans historier svinger fra ugebladsbeskrivelser af hyggelige hverdagsbegivenheder til den grusomste gyser på ganske få sider. Så når man går i gang skal man belave sig på en del jumpscares som, hvis man er til det, gør at bogen nærmest læser sig selv. Dermed er det jo også tydeligt at Alfabetserien ikke er til den type læser der er til hyggekrimier – det er barske sager og denne her er bestemt ikke en undtagelse. 

Det er lidt en bonus at bogen er iscenesat i Odense. Bor selv på Fyn og var naturligvis selv nødt til at se de steder, hvor forfatteren havde lagt de mordofre der portrætteres i bogen – og han forstår at udvælge de der creepy steder, der giver god mening når man har læst historien.

Ser helt klart frem til næste bind i serien, “B – Se dig om ved alle døre” er en pageturner der fastholder læseren til sidste side.

 

Faktaboks: 

Titel: B- Se dig om ved alle døre 
Forfatter: Lars Thomassen
Genre: Krimi/thriller
Forlag:  Lytteratur 
Udgivet: 2023
Sider: 360
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

 

Hvis man er til lydbøger, kan bogen streames på lydbogstjenester som Mofibo, med Bent Otto Hansen som oplæser 

 

Bogen er et anmeldereksemplar der er tilsendt af forfatteren – Skal derfor markeres som “reklame” – men er alligevel blot en boganmeldelse der beskriver min mening om bogen..