Skønheden og Udyret

“Skønheden og udyret” Odense Teater 2019

Handlingen: 

Det hele starter med et simpelt tyveri. En ældre herre, har været på forretningsrejse, og det var ikke en god tur, økonomien ser værre ud nu, end da han tog ud. Oveni er han faret vild i skoven, og er træt, kold og meget sulten. 

Staklen finder omsider et afsides liggende slot, det virker umiddelbart øde og forladt. Men det er ikke et helt almindeligt slot, i spisestuen kommer der mad, bare man tænker på det. Slottet er vist fortryllet. 

Den gamle har to døtre derhjemme Lettice og Skønheden. De venter begge at han har gaver med hjem. Lettice ønsker sig flotte kjoler, mens Skønheden kun ønsker sig en enkelt flot rose. 

Denne rose finder faderen på slottet, den ligger i et skrin. Så snart han har taget rosen op af skrinet, finder han ud af hvem der bor på slottet – udyret. 

Som straf for tyveriet vil udyret først slå ham ihjel, men da den gamle fortæller om sine døtre, får udyret en anden ide. Hvis nu en af døtrene kunne komme op på slottet – kunne det jo være at hun ville kysse ham, gifte sig med ham og elske ham. Hvis dette kommer til at ske – vil forbandelsen blive brudt og han ville blive prins igen.

Anmeldelsen: 

Forstillingen bliver åbnet af  den farvestrålende, muntre, men også ret dominerende Mr. Pink. Han er en fe, der af teateret har fået fortælletjansen sammen med assistenten Cecile, som er fransk og meget glad for at synge. Disse to får følgeskab af den tavse kanin.

Der bliver brugt  forskellige metoder til at fortælle eventyret. Skyggespil, trylleri og musik bliver sendt ud over scenekanten. Dette gør forestillingen levende og appellerende for teaterets yngste gæster, der gerne vil have gak og gøgl på scenen. Igennem hele forestillingen henvender Mr. Pink (forrygende spillet af Kristoffer Helmuth) sig til publikum igen og igen. Han taler meget med publikum og har indimellem sin helt egen historie, som han deler gavmildt ud af, man fornemmer klart hvem han helst vil tale om.. Publikum bliver bl.a. udsat for “tankelæsermaskine”, Mr. Pink tryller på scenen på overbevisende vis, mens Cecile kæmper en umulig kamp for at komme til at synge en sang for publikum.

I det ene hjørne af scenen  sidder lederen af “Insekt-orkestret”(Anders Ortman) og spiller underlægningsmusik. 

Stykket bliver spillet i Odion, men det er Odense Teater der har lavet forestillingen. 

Selvom stykket hedder “Skønheden og Udyret” så er det ikke Disneys version der er blevet kopieret. Odense Teater har fundet en fortolkning af Lucy Kirkwood og Katie Mitchell, at de har brugt. Teateret formår at gøre eventyret til en forestilling der henrykker alle aldersklasser. Alt afhænger af øjnene der ser, og det var en fornøjelse at gå rundt i pausen og høre den summen der var mellem børn og forældre, der allerede der havde travlt med at snakke om stykket. 

Forstillingen kan ses af børn fra 7 år og opefter. 

“Skønheden og udyret” Odense Teater 2019

“Skønheden og udyret” Odense Teater 2019

Årets julegave-ide: Billetter til hele familien til Skønheden og Udyret – forestillingen spiller frem til 15. Februar 2020. – Se her: Billetter 

Faktaboks: 

Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

Mr Pink: Kristoffer Helmuth
Cecile: Signe A. Mannov indtil 30/12 – herefter Josefine Tvermoes
Skønheden: Cecilie Gerberg
Faderen: Klaus T Søndergaard
Udyret : Nicolai Jandorf
Lettice og kanin : Kimmie Liv Sennov (3.års studerende på Den Danske Scenekunstskole – Skuespiluddannelsen i Odense. 

Oversættelse/Iscenesættelse: Kamilla Bach Mortensen
Scenografi og kostumer: Helle Damgård
Billederne er lånt på Odense Teaters hjemmeside – de er taget af Emilia Therese. 

Tak for oplevelsen til Odense Teater.