Ritualet

En Thomas Nyland-krimi

Ritualet Book Cover Ritualet
Thomas Nyland #3
Jens Østergaard
Krimi spænding
EC Edition
2014
280

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Ritualet er bog nr 3 i rækken om Thomas Nyland. Efterforskningsleder ved Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet i København.

Efter den sidste sag (drengen og dæmonen) er Nyland blevet meget rastløs. Han ved slet ikke hvad fritiden skal bruges til. Han sidder bare og sumper i sin lejlighed og ikke engang det kan han finde ud af. Det ender som regel med at han sidder foran hoveddøren hos en kvinde han lærte at kende i en tidligere sag - også selvom han ved at hun ikke vil lukke døren op.

I den nye sag findes en kvinde i sin lejlighed, bundet til en stol med strips og udsat for voldsom tortur, den mest brutale Thomas nogensinde har set.

Offeret har oveni købet siddet i den stol i en uges tid. Det hele ser ret underligt ud, under denne sære form for mishandling bliver der afspillet nogle meget sære lyde, der er blevet optaget sammen med kvindens skrækkelige skrig.

Grunden til at man opdagede liget i lejligheden er at morderen stikker af fra lejligheden og løber over på nærmeste tankstation, stjæler en bil hvor der sidder lille 3 årig dreng i. Så nu står politiet med en drabssag og en kidnapning ved siden af. Den eneste trøst er at de to ting må hænge sammen på en eller anden måde.

Thomas nærmeste medarbejder, Martin Holm lider af svære psykiske gener efter omstændigheder fra en tidligere sag(drengen og dæmonen) og Thomas står i det dilemma, at hvis han tager Martin med på sagen kan det forværre hans psykiske tilstand - men hvis han ikke gør, kan Martin føle sig forbigået.

Bogen har mange uhyggelige aspekter - bare beskrivelsen af mishandlingen af ofret er ret grafisk, og er godt beskrevet fra forfatterens side, det er lige før man lider sammen med hende.

Hvis man er så heldig at have læst de foregående 2 bøger kender man de gennemgående figure efterhånden og ved hvad de har været igennem, dette hjælper til at forstå deres psykiske problemer. Dog er det beskrevet så fint at man sagtens kan springe på her.

Forfatteren har i denne roman været lidt mere modig med hensyn til sit valg af forbrydelse og  har skruet godt op for uhyggen

Giver bogen 4 stjerner