Den hemmelige kvinde

Ny genre: kærlighedskrimi

Den hemmelige kvinde Book Cover Den hemmelige kvinde
Anna Ekberg
Kærligheds-krimi
Politikken
2016
398

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

Louise lever en  beskyttet og anonym tilværelse på Christiansø, nær ved Bornholm

De sidste 3 år har hun været gift med en forfatter, Joachim der lider af lejlighedsvis skriveblokade. Hun ejer en Cafe, som hun overtog efter nogen der ikke havde meget forstand på de dele. Den kører fint nu og fremtiden tegner lys og lykkelig for parret.

En morgen lige før åbningstid dukker en meget elegant mand op foran butikken. Han har sovet på bænken udenfor butikken og nu står han og banker på ruden og kalder på en der hedder Helene. Han hedder Edmund og påstår at Louise i virkeligheden hedder Helene Söderberg, hun er medejer af er stort succesrigt firma og de har to børn sammen. Hun har været forsvundet i flere år og han har forgæves ledt efter hende.

Louise er meget forunderet, hun har aldrig set den mand før, afviser ham pure. Han laver til gengæld så meget postyr at politiet må tilkaldes.

Politiet vælger at taget alle tre parter med ind til afhøring og afklaring af situationen. De forlanger en blodprøve fra Louise, Edmund og børnene for at konstatere hvem Louise så er.

Resultatet er yderst overraskende - Louise er ganske rigtig ikke Louise,  men Helene og er gift med en mand hun ikke kender og har to børn hun aldrig har set før.

Dette er startskuddet til en turbulent tid i den forvirrede kvindes liv. Hun bliver tvunget til at vælge hvilke af sine liv hun vil leve. Et liv med mand og børn som hun ikke kender eller en tryg tilværelse på Christiansø med den mand hun elsker.

Hun føler hun er nødt til at vælge mand og børn - ikke mindst for børnenes skyld. Men da hun finder ud af hvorfor hun ikke kan huske sin tidligere tilværelse, ville hun ønske hun var blevet på Christiansø.

Makkerparret Kazinski har her forsøgt sig med en ny genre - kærlighedskrimi og man må sige bogen er meget speciel og meget ulig alt det andet kriminallitteratur der er på markedet lige nu.

Bogen er meget spændende og fascinerende. Den tager utallige twists som man bare ikke ser komme, før udviklingen bliver serveret råt for usødet.

Vi besøger både den Københavnske undergrund og kommer en tur tilbage til 2.verdenskrigs mareridt.

Et godt råd - har du ikke tid til at læse bogen - så lad den ligge til du har - den er ikke til at slippe igen...

4 store flotte stjerner herfra