Et bjerg af løgne

En Michael Sander-krimi

Et Bjerg af løgne Book Cover Et Bjerg af løgne
Michael Sander #3
Steffen Jacobsen
Krimi
People`s Press
2015
alle
387

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

Det multinationale olieselskab, Nobel Oil, med danmarks rigeste mand ved roret, har base i Vestgrønland. Her arbejder deres Chefgeolog Peter Holm.

Han har fået til opgave at lave nogle meget vigtige prøveboringer der skal bestemme om selskabet og andre udenlandske investorer skal satse yderligere på de olieforekomster der er på Grønland.

Han bliver den sidste aften i det kolde nord fulgt til lufthavnen af selskabets privatchauffør der undervejs finder ud af at Peter ikke kikker så meget på kvinder når han er i byen. De to aftaler at de skal mødes i København i den kommende uge,  til en drink og måske mere.

Dagen efter findes Peter Holm brutalt dræbt i sin lejlighed og Lene Jensen som nu er blevet Vice-politiinspektør bliver sat på sagen.

Nobel Oil er meget interesseret i, at resultaterne fra de sidste prøver Peter tog i Grønland, bliver i firmaets regi. Direktøren finder Privatdetektiven Michael Sander til at opspore hvor disse computeroptegnelser er blevet af.

Peter Holm har formået at gemme dem inden han blev dræbt og ingen ved hvor. Eller  ?

Opklaringsarbejdet peger på en miljø-aktivist gruppe der hedder "Poseidons Krigere" som vil passe på Grønlands natur og forhindre indblanding af olie-stormagterne.

Det er en streg i regningen at Michael skal samarbejde med en gammen bekendt Dirk Straat, som man må sige arbejder på en ganske anden måde end Michael. Dette gør at Michael nægter at arbejde direkte sammen med Straat, han har før set de fremgangsmåder Straat anvender og tager kraftigt afstand fra dette.

Det er 3. gang vi møder de to hovedpersoner Lene Jensen og Michael Sander. Der er sket en del, specielt i Michaels privatliv som fylder en del i Historien.

Et bjerg af løgne kan dog sagtens læses som en selvstændig krimi. De tilbageblik der er til de forrige bøger i serien bliver fint forklaret.

Bogen holder et fint intensitets niveau og der sker hele tiden noget. Hovedpersonerne fortæller en spændende historie som man hurtigt bliver fanget af. Det er dog i mine øjne lidt ærgerligt at voldsparamteret i dele af bogen er lidt over i det røde felt. Mindre kan også gøre det.

Forfatteren forstår at holde "gryden i kog" og det bliver spændende at følge udviklingen - den næste bog i serien.

Denne her får 4 stjerner