Dragen Sangeren Helten

Dragen Sangeren Helten Book Cover Dragen Sangeren Helten
Thomas Nyland #1
Jens Østergaard
Krimi
EC Edition
2012
alle
232

Bedømmelse: (5/6 stjerner) Thomas Nyland arbejder som efterforsker for afdelingen for Personfarlig Kriminalitet ved Københavns politi.

Han bliver sendt til Nørrebro for at efterforske en sag om en meget ung pige af udenlandsk herkomst. Hun er blevet fundet midt ude på vejen, næsten uden tøj på, meget forstået og kun lige i live.

I en lejlighed er der spor efter pigen, der ligger liget af en ung mand. Der ligger også en del nyt dametøj og smykker. Manden er død under voldsomme omstændigheder. Han har fået et hjemmelavet spyd i maven og ved siden af ham er der en revne i gulvet hvor blodet efter ham er rendt ned.

Thomas møder en tidligere kollega der arbejder i en anden afdeling. Han får man lokket med ud på sygehuset og se til den unge pige, og dette får fatale følger.

Historien er skruet rigtig godt sammen, det er en af de historier hvor du glemmer tid, sted og sengetid. Man støder på russisk historie i romanen – og endda den meget gamle russiske historie, tilbage hvor sagnene blev fortalt. Dette gør kun handlingen endnu mere spændende.

Det er en rigtig flot debutroman og jeg glæder mig til at læse mere af denne forfatter