Udyret – Del 2 – Nomaden

Efterforsker Sissel Jæger er netop vendt tilbage til arbejdet, efter hun næsten er kommet sig over de svære skader hun pådrog sig, under opgøret med “Specialisten” (første bind i serien)

Ved Kongelunden på Amager findes et kvindelig af en hundelufter. Umiddelbart er der ikke meget at se på kvinden, men da retsmediciner Harald Sejersen får hende til obduktion fortæller liget en grusom historie. Hendes død her været yderst lidelsesfuld og voldsom.

Sissel slås stadig med sin samvittighed, da hun i ren autoritetstro stolede på en af lægerne på Rigshospitalet, og overlod sin lamme lillebror i hans varetægt. Det viser sig senere at lægen indeholdt en del mørke sider og Sissel kan ikke slippe tanken – mon hendes lillebror er blevet fejlopereret – han viser ingen fremskridt hverken fysisk eller psykisk.

Harald modtager en telefonopringning. Der er brug for ham i krigshærgede Ukraine. De har fundet nogle massegrave og der er hårdt brug for hjælp udefra til at få identificeret og obduceret ligene. Den erfarne retsmediciner har før været afsted på lignende opgaver og han ønsker naturligvis at hjælpe sine kolleger. Men der er alligevel noget der hiver i ham på hjemmefronten. Hans datter bor hos ham i øjeblikket og han føler lidt at de har fundet hinanden igen.

Hans faste assistent på retsmedicinsk afdeling er en lidt introvert men meget dygtig ukrainsk mand. Han har det hårdt i øjeblikket med krigen i sit hjemland. Harald er meget i tvivl, er det en god ide at tage assistenten med til hjemlandet ? Kan han holde til den belastning??

Anmeldelse : 
“Nomaden” er anden del af serien “Udyret”.  En krimiserie skrevet af Retsmediciner Hans Petter Hougen og Krimiforfatter Lotte Petri. Det har virkelig vist sig at være en yderst god ide, at netop disse to har slået sig sammen som skrivemakkerpar. 

Igen i denne her, som jo for nogen er “Den svære 2´er” har det vist sig ikke at være hæmmende. Den er yderst underholdende og mindst lige så uhyggelige og fængslende som første del “Specialisten”. 

De har i denne serie en retsmediciner og en efterforsker i de faste hovedroller, der både arbejder sammen og hver for sig. Det er en genial måde hvorpå de kan brede historien lidt ud og handlingen kan foregå flere steder på samme tid. I denne historie er retsmedicineren i Ukraine, på en international opgave, da han gør en opdagelse der har betydning for den krimisag Sissel arbejder med i København.

Det er en krimi der er fængslende og særdeles uhyggelig. Det er nemt at finde de steder hvor den erfarne retsmediciner har bidraget til grumme detaljer, som han nok ikke har været forskånet for i sin karriere. Dette bliver flittig brugt i denne serie – også i nr 1. Kan næsten ikke vente til næste bog i serien -bliver spændende at se hvad de så finder på. 

Men når det så er sagt, er handlingen rigtig pænt sammenskrevet så man ikke kan se forskel på skrivestil. Det er meget symbiotisk og ensartet. 

Er man den “sarte krimielsker” der ikke er til blodige detaljer og jump-scares så skal denne bog læses/lyttes med varsomhed. Den er til tider en voldsom omgang.

”Nomaden” skal bestemt skrives på listen over “Mustreads” denne sommer. Den er pt tilgængelig på Mofibo som lydbog. Den indlæses af Dan Schlosser, der som altid er fremragende til at fastholde sine lyttere ved en medrivende oplæsning.

Bogen bliver udgivet som fysisk bog den 24. August 2023, hvis man er mere til det.

Faktaboks: 

Titel: Udyret 2 – Nomaden
Forfatter: Lotte Petri & Hans Petter Hougen 
Genre: Krimi/thriller
Forlag: Mofibo / People’s Press 
Udgivet: 2023
Sider: 350
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

 

 

Bogen er et anmeldereksemplar der er tilsendt af forlaget – Skal derfor markeres som “reklame” – men er alligevel blot en boganmeldelse der beskriver min mening om bogen..