Fars dreng

Jonathan er en lille dreng på 6 år. Han bliver en aften kidnappet fra forældrens hjem.

En eftermiddag da drengens far, Sam kommer hjem fra arbejde, står Jonathan og tager imod ham. Moderen, der nærmeste er en skygge af sig selv, finder ud af at der mangler fløde til sovsen og  Sam bliver sendt til købmanden efter den.

Mens Sam er i butikken bliver han ringet op af sin søn. Jonathan er opskræmt og fortæller at der er en mand i huset. Moderen, Felicia ligger på gulvet uden at bevæge sig, fortæller en skrækslagen dreng sin far i telefonen. Sam aner ikke sit levende råd. Han kan jo ikke ringe til politiet – så er han jo nødt til at “forlade” drengen. Han skynder sig ud i bilen, samtidig råder han drengen til at gemme sig under sin seng. Forbindelsen bliver afbrudt og Sam står med en duttende mobil i hånden.

Da Sam kommer hjem ligger Felicia godt nok i gangen, hun er død. Jonathan ligger ikke under sin seng. eller andre steder i huset.

Nu sættes politiet hele møllen i gang, men idet de ikke ved hvad der er sket, eller hvem der har gjort hvad bliver Sam sat i arresten natten over, så han kan bliver afhørt en ekstra gang.

Denne offentlige anklager Jana Berzelius bliver koblet på sagen og prøver at hjælpe efterforskerne Mia Bolander og Henrik Levin med at finde drengen og Felicias morder.

Sideløbende med sagen forsøger Jana at flygte fra sin dunkle fortid. En fortid hun deler med storforbryderen Danilo Pena.  Han sidder i fængsel og forsøger at manipulere med en af de kvindelige fængselsfunktionære. Han har en plan, der kræver en samarbejdspartner.

Jana forsøger at få en så normal tilværelse som mulig og en af hende nærmeste kolleger på anklagerkontoret forsøger ihærdigt at få et nært forhold til hende. Men med hendes baggrund og mørke fortid skal hun passe på hvad hun gør og siger. Bliver hendes fortid afsløret smuldre hendes karriere og forholdet til kollegaen Per bliver umuliggjort.

Da efterforskerne går drengens mor lidt efter i sømmene, finder de ud af, at hun hver måned hyrede en barnepige til at passe på Jonathan, uden at Sam var klar over arrangementet. Men hvor skulle hun hen ? og hvem mødte hun ?

 

Fars dreng er en efterfølger af “Mærket for livet, Hvide spor og Ondt blod. I dette 4. bind i serien om Jana og folkene omkring hende får man endnu en bid af Janas fortid. Samtidig med bliver man klogere på hvorfor hun så gerne vil holde på oplysningerne og hvor svært det er at holde det skjult. Hun har f.eks. et ar i nakken – nogle bogstaver er indgraveret i huden i nakken – hvis nogen ser dem kan man regne ud at hun ikke altid har været den hun udgiver sig for at være.

Hun er med alle midler nødt til at hemmeligholde sin relation med Danilo, samtidig med at han med alle midler forsøger at spænde ben for hende og hendes fremtid inde fra fængslet af.

“Fars dreng” er en krimi med masser af spænding, finurlige overraskelser og er en lækkerbisken for læsere med hang til svenske krimier. Emelie Schepp formår at fastholde læseren så bogen er umulig at ligge fra sig, også selvom man skal på arbejde om 4 timer.

Selvom det er bind 4 i en serie, kan den sagtens læses selvstændigt – men det er sikkert at hvis man læser “Fars dreng” er bliver man fristet til at “læse baglæns” for at finde ud af hvordan Jana er havnet der hvor hun er og hvad hun har været udsat for i sit liv.

 

Faktaboks: 

Titel: Fars dreng 
Forfatter: Emelie Schepp
Genre: Krimi/spænding 
Forlag:  Politikens forlag
Udgivet: 2017 
Sider: 335
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.