Bronzeringen

Markus Falck får den ultimative udfordring

3 lig findes i Dageløkke, lige ved siden af det hus hvor Marcus Falcks gode ven Jens Winther bor, på et lille husmandssted sammen med sin kone Maybritt.

Ligene findes i Bronzeringen der er en gammel boplads fra Bronzealderen og parret ynder at gå ture med deres to hunde i området. De bliver noget forbavsede da en anden hundelufter´s hund, pludselig gør det makabre fund.

Marcus Falck og hans team bliver tilkaldt og det viser sig, at ligene er to kvinder og et lille pigebarn. Deres efterforskning starter, som proceduren foreskriver, hos den nærmeste familie. Den ene kvinde viser sig at være gift med en driftig forretningsmand med et heftigt temperament, i beruset tilstand. Så snart forretningen går dårligt, eller han tror hun er ham utro, bliver han voldelig og utilregnelig. Dette skærper interessen omkring manden.

Den anden kvinde var forlovet, og den mand er nu en meget nedbrudt og alkoholiseret mand. Det viser sig desuden at han er ludoman, og den tendens var den eneste twist mellem ham og den afdøde kvinde.

Men idet at mordene foregik for 4 år siden, er det lidt en udfordring at få evt vidner til at huske noget. Mændene til de myrdede kvinder har i dag nye liv, og politiet har svært ved at komme ind på livet af dem – de vil bare have lov til at være i fred.

En familiefar bliver en sen aften kørt ned af en rød stationcar. Han når lige at skubbe sin kone væk fra kørebanen, inden bilen brager ind i ham. Han dør på stedet. Den første teori, at det skulle være en spritbilist, at bilen er løbet løbsk  for, bliver hurtig skudt i sænk. Manden der bor overfor ulykkesstedet ser episoden fra sit vindue. Han er ikke i tvivl, føren af bilen kørte ind i manden med vilje.

Så nu står afdelingen for personfarlig kriminalitet, overfor 2 forskellige drabssager.

Men for at det ikke skal være løgn, får afdelingen en ny politiinspektør. Han har mildest tale radikale ideer, der skal indføres NU! Disse ideer falder ikke i Marcus Falcks smag og inden længe er hans stilling på holdet ændret radikalt, og stemningen på arbejdspladsen er ændret til noget særdeles usundt.

Bronzeringen er bind 7 i serien om Marcus Falck og hans efterforskningsgruppe. Poul Erik Larsson har også denne  gang skrevet en god gedigen krimi, godt med spænding, fart og forviklinger.

Markus Falck bliver her skubbet ud over kanten, og hans efterforskningshold kommer til at opdage, hvor meget hans daglige  tilstedeværelse betyder for gruppens trivsel. Gruppen har mange soloryttere men uden at kunne samle de tråde de spinder, er det hele lige meget.

Poul Erik Larsson, har et fast persongalleri som alle bliver brugt i mere eller mindre grad. Særlig beskrivelserne fra Dageløkke, kan de læsere der følger forfatteren på hans facebook-profil, genkende noget fra. Det lille intermezzo med svaneungen “Svante” bringer et smil frem på læberne.

Denne roman er lige en krimi til de mørke vinteraftner.

 

Faktaboks: 

Titel: Bronzeringen
Serie: Marcus Falck # 7
Forfatter: Poul Erik Larsson
Genre: Kriminalroman
Forlag:  Mellemgaard
Udgivet: 2016
Sider: 415
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.