Den du ikke ser

 

 

 

Den du ikke ser Book Cover Den du ikke ser
Anders Knutas - serie # 1
Mari Jungstedt
kriminalroman
People´s press
2008
alle formater
334

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

Efter en livlig sommerfest der endte lidt uheldigt, med jalousi, skænderi og vold,  bliver Helena Hillerstrøm fundet på stranden død af adskillige øksehug

Underlig nok har hun sine trusser i munden!

Vi følger i historien en veninde til den myrdede, Emma. Hun hvirvles ind i mysteriet på flere planer. Hun har været med til den famøse sommerfest aftenen før mordet. Er det en af hendes allernærmeste venner der er morderen? Er hun mon selv i fare?

Flere mord følger på den lille ø, og naturligvis giver det en del uro ikke mindst i pressen.

En Tv-journalist Anders er ansat i Nyhederne og bliver sendt til øen sammen med en kameramand for at dække mordene for svensk tv.

Han møder i sin efterforskning Emma og amorinerne flagre mellem de to. Problemet er at Emma er gift i forvejen og har 2 børn. Har deres kærlighed nogen berettigelse? Kan Emma følelsesmæssig få sig  selv til at forlade sin mand og udsætte sine børn for denne pludselige omvæltning?

Kriminalkommisær Knutas leder efterforskningen og det er ikke nemt at finde hoved og hale på kvindemordene – hænger de sammen og hvordan ??

Bogen er skrevet i et letforståelig sprog og er til alle og enhver. Det er et godt eksempel på en femikrimi i den største stil.