Den danske lokkedue

Den danske lokkedue Book Cover Den danske lokkedue
Ketil Brandt #1
Henrik Brun
Krimi
Turbine Forlag
2011
515

Bedømmelse: (3/6 stjerner)

Ketil Brandt har en fortid som Krigsreporter. Han har psykiske problemer og er blevet bandlyst i den danske presse på grund af et opgør med en politikers spindoktor.

Han er blevet inviteret til et bryllup i Sarajevo, han vil lige på vejen derned besøge en gammel ven, Michael Jensen, som han ikke har set i mere end 10 år.

Michael har etableret sig i Ljubljala i Slovenien og har fået kone og en datter, der er næsten voksen nu.

Da Ketil ankommer til Ljubljala finder han ud af, at hans ven er blevet skubbet ned fra en altan fra 3. sal, og han finder en familie i sorg.

Da enken fortæller, at Michael havde booket en flybillet til København hvor han ville besøge Ketil, bliver han nysgerrig idet Michael ikke havde fortalt Ketil han var på vej.

Ketil sætter sig for at finde ud af hvad der er sket, dette bringer ham ud i en sag med smukke kvinder, Trafficking, smugleri og masser af fart og spænding.

Den danske lokkedue er en debut fra Henrik Brun og den er skrevet rigtig godt og spændende. Forfatteren formår at "holde gryden i kog" det meste af bogen.

At bogen er skrevet i østlandende er kun en fordel idet man bliver introduceret til natur, kultur og andre måder at tænke på. På visse steder i bogen føler jeg mig midt i en historie om James Bond og det er bestemt ment som et kompliment til forfatteren. Jeg glæder mig til at læse den næste i rækken.

Bogen får 3 stjerner herfra.