Tigerbjerget

Den "grimme" side af den danske adel

Resterne af den gamle Lensgreve af Borchenborg findes i tigerindhegningen i den Zoo, der ligger i forlængelse af den gamle middelalderborg Lensgreven selv er ejer af.

Hvem har slået ham ihjel ?

En ting er helt sikkert, en gammel, svag mand på 94 kører ikke selv ned til tigrenes indhegning i sin kørestol for at hoppe ind til de store kattedyr, så selvmord er udelukket. Så hvem har hjulpet til ?

Når man ser tilbage på slægten på Borchenborg er det slet ikke mærkeligt at nogen kan finde på den slags. Jo længere man går tilbage i tiden, desto flere grunde er der til at den mandlige del af slægten slet ikke burde eksistere.

Den gamle lensgreve har en forkærlighed for luksus og skal bruge rigtig mange penge til det formål. Derfor har et mondænt københavnsk reklamebureau hidtil stået for reklamen, der skal lokke familien Danmark og en masse turister til slottet – men det er så slut nu, der skal jo spares.

Men reklamemanden Janus får alligevel den opgave, at skrive om grevefamilien. Grevinden synes det er på tide at deres slægt får skrevet deres historie, så danskerne lære dem at kende, fra den gode side. Janus går i gang med at grave, og det han finder er ikke værd at skrive om…

Romanen er spækket med personer, og disse personer har alle hver deres del af historien. Det er lidt et detektivarbejde at få dem alle puttet i den “rigtige” kasse.

Men efterhånden som historien skrider frem får man styr på alle personerne og der venter et par overraskelser i den sidste del af bogen

Bogen er ret barsk og viser den mindre pæne side af den danske adel, i den fiktive verden.

Er man til uhygge, gamle slotte og gåder så er denne bog klart et godt bud til sommerferielæsning.

 

Faktaboks: 

Titel: Tigerbjerget 
Forfatter: Nis Jakob
Genre: Krimi/thriller
Forlag:  Jakob´s Press
Udgivet: 2016
Sider: 339
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)