Død mands tango

Haugesund, en lille norsk by oplever en forholdsvis rolig sommer. Journalist Viljar Ravn Gudmundsson er begyndt at lave podcast sammen med en radiomand med et lidt blakket ry. Disse udsendelser bliver ligeledes fulgt op af artikler i den avis Viljar skriver for og får en meget større succes end nogen havde forestillet sig. Så det er nok at tage fat på.

De er påbegyndt en serie om gamle mord hvor de besøger vidner, familie og politifolk der havde noget med sagen at gøre, da den var aktuel. Herigennem håber de at få blæst lidt liv i efterforskningen og måske hvis heldet tilsmiler dem, både hjælper politiet med at opklare forbrydelsen og giver både radioen flere lyttere og avisen flere læsere. 

Den sag de nu kikker på kræver at Viljars ven fra politiet Lotte Skeisvoll bliver interviewet. Men det er lettere sagt end gjort. Hun er havnet i et sort hul psykisk. Hun har svært ved at tage sig sammen til noget som helst og hun har slet ikke lyst til at se Viljar. De to har voldsomme minder til fælles, de gerne helst bare vil glemme igen. 

Nogle spektakulære mord ryster byen og uroen breder sig. Lotte bliver sat på en sag om en forsvundet ung mand. Familien frygter at han har begået selvmord. Men der er noget omkring drengens familie Lotte ikke bryder sig om. Udadtil virker de som kristne og retskafne mennesker, men hvis man kradser lidt i overfladen dukker sindsygen frem. 

Der ligger et selvmordsbrev fra knægten så det hele skulle være så  enkelt, men det er det ikke. Lotte kan ikke helt forklare hvad det er der får alarmklokkerne til at ringe.

Da der bliver set nærmere på de yderst skræmmende mord der sker rundt omkring i byen, slår det pludselig Lotte at hun kender flere af ofrene – de er alle fra samme klike og det var Lotte også for længe siden…

 

“Død mands tango” er den sidste del i trilogien om Viljar Ravn Gudmundsson og Lotte Skeisvoll og der bliver godt nok skruet op for intensiteten og spændingen i dette sidste bind. Der er blevet slidt godt på hovedpersonernes privatliv og de døjer begge med at komme sig igen. Både fysisk men også psykisk. 

Dette binds gerningsmand udfører virkelig geniale mord, som får læseren til at gyse, gispe og bagefter nikke enerkendende – det er skisme godt fundet på. Detaljegraden af grusomhederne går lige til grænsen, men aldrig over – efter min mening. 

Det komplicerede forhold mellem Viljar og Lotte fylder meget, men det har klart sin berettigelse og kan ikke undværes. Idet der ikke bliver fokuseret så meget på andre personlige forhold personerne imellem er det på sin plads.

Det bliver talt en del moral i forhold til det problem parret blev smidt ud i sidste gang vi var sammen med dem(Hjerteknuser), og det giver læseren en god lejlighed til at få tjekket egne grænser af, og det er sundt nok. Hvad ville du have gjort ?

Plottet er et af de bedste jeg længe har læst og er virkelig godt udtænkt, de bedste komplimenter herfra. 

 

Bøger der er udkommet i serien: 

Maesto 

Hjerteknuser – Anmeldt på Bogfidusen 

Død Mands tango 

 

 

Faktaboks: 

Titel: Død mands tango
Forfatter: Geir Tangen
Genre: Kriminalroman
Forlag: Modtryk
Udgivet: 2019
Sider: 329
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.