Det sidste søm

Fabian Risk er i dyb sorg. En følelse han deler med resten af familien, men de kan ikke arbejde med den sammen. Det ender med at Fabian må håndtere de orkanagtige smerter i sindet på sin helt egen måde – han har en gåde han må løse. Der er noget han ikke kan få til at passe..

Et spetakulært syn møder et kærestepar, der er på kanotur i Københavns havn. Der ligger en bil lige under vandkanten – i bilen sidder en mand bag rattet – skudt i hovedet og en nøgen kvinde ligger kvalt på bagsædet. Det viser sig at manden i bilen er et af landets mest indflydelsesrige mænd, og kvinden er prostitueret – så umiddelbart ligner det en sexleg der er gået galt – men kun umiddelbart.

Dunja Hougaard er gået under jorden. Hun har allieret sig med to it-kyndige. De har kun en ting i hovedet – at finde så meget smuds på Kim “Fucking” Sleizner, som de overhovedet kan. Om de så skal grave meget dybt og meget længe, så skal de finde et eller andet der kan stoppe den korrupte Politichef. Men er deres ønsker uopnåelige ?

 

Anmeldelsen:
Stefan Ahnhem har med “Det sidste søm” afsluttet sin fantastiske og populære serie om Fabian Risk, Dunja Hougaard og ikke mindst Kim Sleizner – der til dags dato, er en af de mest modbydelige skurke der findes i den danske “krimiverden”. Han har alt det, ingen mennesker ikke burde indeholde. I de kapitler hvor han rigtig folder sig ud, sidder man som læser med tilbageholdt åndedræt, kvalme og krummede tæer – men det kan vi jo et eller andet sted godt lide – og er et aspekt der får den nysgerrige til at bladre videre og få lange nætter retur. 

Er generelt rigtig glad for Fabian Risk- serien. Hvor hovedpersonens personlige forhold, har fyldt en del af bogen – uden på noget tidspunkt at fylde for meget. Det gør at man som fast læser nu kender familieforholdene så godt at de begivenheder vi nu bliver præsenteret for, gør et kæmpestort indtryk. Men vil ikke spoile for meget – men der bliver åbnet et par pakker kleenex undervejs i læsningen. 

Det siger sig selv, at det er et must at have læst de forgående bind i serien, for at forstå hvad det er for dilemmaer man skal have afsluttet i dette bind. Der er mange forhold der skal afklares og deales med, og dette formår forfatteren til fulde at håndtere. 

“Det sidste søm” er efter min mening det bedste af dem alle. Forfatteren afslører til sidst i bogen at denne bog er skrevet under andre forhold, end de vanlige. Måske er isolation, hjemmedage og ensom skrivning en “god” ting for Stefan Ahnhem tænker jeg – for han har aldrig skrevet mere intenst og frygtindgydende. Der er knald på, men det er faste “Fabian Risk-læsere” også vandt til – men man skal lige ligge 30 % oveni denne gang – min allerstørste kompliment.

Denne krimiserie bliver afsluttet på mesterlig vis – en pageturner der er umulig at lægge fra sig. 

Stefan Ahnhem har også skrevet: 

Offer Uden Ansigt
Den Niende grav
Atten Grader Minus
Motiv X
X måder at dø på

 

Faktaboks:
Titel: Det sidste søm

Forfatter: Stefan Ahnhem 
Genre: Kriminalroman – Fabian Risk # 6
Forlag : Lindhardt og Ringhof
Udgivet: 2022

Sider : 416
Bedømmelse:6 out of 6 stars (6 / 6)