Mærket – af psykopatens spind.

Psykopaten flytter ind

Pia er en midaldrende kvinde med 2 mindre børn. Hun har fået konstateret Multibel Sklerose, dog uden at kroppen er så påvirket af sygdommen endnu. Hun er for nylig blevet skilt fra børnenes far og kæmper for at finde den fornødne ro, til at få en god tilværelse bygget op omkring sig selv og børnene.

Hun har halvpart i en hest og en lille sød hund som hun nyder at pusle om. Ved siden af arbejder hun som terapeut i sin egen klinik.

Lidt tilfældigt møder hun den meget charmerende Jens, han er efter sit eget udsagn, blevet svigtet af en utro kone, dette har resulteret i en skilsmisse. Han har en halvvoksen søn, der stadig bor hjemme.

Jens gør voldsomt kur til Pia og han overøser hende med blomster, komplimenter og er yderst hjælpsom helt på eget initiativ.

Skæbnen vil, at Pia skal fraflytte det hus, hun og eks-manden har boet i. Hun har ovenikøbet fundet et egnet hus lidt derfra, der passer perfekt til hendes lille familie.

Jens foreslår som en helt naturlig ting, at han da kan flytte med sammen med sønnen, nu de alligevel er så meget sammen. Pia synes det er lidt tidlig at hoppe 100% ind i et forhold og nøler lidt.

Alligevel ender de alle i huset og Jens gældsætter sig meget impulsivt, for 100.000 som han vil bruge til ombygning i huset. Man må sige Jens går All-in. Han bygger og regere i huset med nye paneler og fancy stikkontakter o.lign. Alt sammen ting Pia ikke synes er nødvendig, men som han bare gør, fordi han har lyst.

Problemerne begynder for alvor rigtig at vælte ind, da hverdagen vender tilbage. Jens begynder at drikke, bliver voldelig og verbalt aggressiv, slet ikke den mand Pia flyttede sammen med – nu finder hun sig selv på daglig basis, siddende i sin bil sammen med sin hund, for bange for at gå hjem til “djævlen i huset”

Hvad skal hun dog stille op? hvordan er hun havnet her ? og hvordan finder hun ud igen?

 

Bogen er en skæbnefortælling om den forelskede kvinde der havner med den forkerte mand. Psykopatien er en svær størrelse, at bo sammen med og det bliver flot beskrevet i romanen. Man føler med Pia og hendes kamp mod det “monster” hun bor sammen med.

Ved siden af har hun børn, dyr og forpligtelser fra jobbet der presser på i den anden side. En lille reminder til os alle om at se sig godt for, inden man vælger den man vil leve sammen med.

Er du til ” virkelighedens verden” og den type bøger er “Mærket” bestemt en bog for dig. Den er skrevet meget levende og har et flot flow. Kvindens fortvivlelse kravler helt ind under huden på læseren.

Faktaboks: 

Titel: Mærket – af psykopatens spind
Forfatter: Susanne Lykke
Genre: Biografi
Forlag:  Ligimus
Udgivet: 2016
Sider: 132
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.