Rakelsminde

Tea Ehlers er journalist på Dagbladet, med speciale indenfor det paranormale. Dette gør at hun ofte bliver sendt rundt i landet for at indsamle data til sine artikler. Når hun tænker over det, er hun faktisk ret glad for muligheden til at komme lidt hjemmefra. Hun er ved at køre træt i sin rolle som mor til en uregerlig teenagedatter og at bo sammen med en mand der overhovedet ikke viser interesse for hverken hende eller datteren.

I Rakelsminde, en lille landsby lidt sydøst for Holstebro, sker der underlige ting. Udadtil virker det hele som vanlig landsbyliv, men pludselig kommer der en underlig lyd der runger i hele byen. Bagefter er der en eller flere af indbyggerne der handler fuldstændig urationelt, voldligt og virker lalleglad i processen. Det hele starter med en lokal jæger. Han går ind på en tankstation, køber sig en kop kaffe, går ud til sin bil og kommer i tanke om at han har glemt at fodre sine hunde, den løser han meget utraditionelt.

Redaktøren på Teas avis hører om selvmordet og sender straks journalisten af sted til Rakelsminde. Det viser sig at den afdøde er far til en af Teas veninder og lysten til at tage afsted bliver lidt blandet, hun kommer selv fra Rakelsminde og journalisten i hende bliver nysgerrig, den private del betænkelig og urolig.
Men hendes lokalkendskab kan blive en fordel, hun kan måske bedre få lokalbefolkningen til at snakke, end journalister uden tilknytning til stedet kan.
En syrisk flygtning Sayid, er lige flyttet ind i et hus i Rakelsminde, han har lige fået opholdstilladelse i Danmark og har virkelig arbejdet hårdt for at lære sprog, traditioner og dansk levevis at kende. Han har opsat på at integrere sig så godt som muligt i sit nye land. Hans første møde med indbyggerne virker umiddelbart som om de gerne vil ham, lige indtil der begynder at ske underlige ting i Rakelsminde. Det virker som om hele landsbyen bliver forhekset.

Den skingre lyd der brøler henover byen med jævne mellemrum får en ubehagelig indvirkning på Sayid, han bliver på voldsom vis mindet om hvorfor han er flygtet til Danmark, og han får hovedpine, næseblod og hans ben ekser under ham.

Lige udenfor byen er der et naturområde der bliver kaldt “Den døde zone” – her er der ingenting levende hverken dyr eller mennesker. Sjovt nok er der ingen af beboerne der synes det er underligt. Der er en forsker der har et skur derude hvor han forsøger at finde ud af hvad der sker – men ellers ikke.
Byen oplever nu en bølge af voldelige overfald og mord. Den der udfører disse handlinger er ligesom i trance mens det sker. Hvad er det der sker i Rakelsminde ? Sayid og Tea møder tilfældigt hinanden og bliver opsat på at løse mysteriet.

 

Rakelsminde er en horrorroman med stort H, man bliver gang på gang overrasket, må lige lukke bogen et øjeblik  hvorefter man skynder sig at åbne den igen. Det kan godt vare lidt inden man har lyst til at spise efter endt læsning 🙂  Romanen er meget fængslende og umulig at slippe igen. Hvis man er til X-files, overnaturlige fænomener eller blot til horror/gyser generelt kan Rakelsminde klart anbefales.
Scenen er sat i en meget lille landsby, hvor alle kender og passer på hinanden. Der er en religiøs menighed i landsbyen, der kører ved siden af den lokale kirke. Der er egentlig ingen kamp om medlemmer af de religiøse tilbud i menigheden – de acceptere til fulde hinanden uden skærmydsler af nogen art. Stemningen i byen, når den ikke er “forhekset” er idyllisk og meget jordnær.
Brødrene Garmark har sammen skrevet denne Horror/Thriller og det skal de bestemt fortsætte med at gøre.

 

 

Faktaboks: 

Titel: Rakelsminde
Forfatter: David Garmark, Stephan Garmark
Genre: Thriller/Horror
Forlag: Dreamlitt /Kandor
Udgivet: 2017 
Sider: 295
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.