I lige linje

Dan Sommerdahl er tilbage

Byens fotohandler findes død, efter hvad der ligner et hændelig uheld. Han ligger i en dyb kløft sammen med sin cykel og lige umiddelbart ligner det han har glemt at dreje, da han nåede kløften.

Fotohandlerens enke, Eva har lidt blandede følelser omkring mandens død, hun arrangerer begravelse og begynder at rydde ud i mandens ting, nærmest på samme tid.

Hun har en datter, Josefine der bor i Oxford, England. Eva kontakter Josefine, men hun kan ikke få kontakt med datteren. Hun ringer, skriver og skriver sms´er – men der kommer ingen livstegn.

Eva arbejder på det lokale plejehjem. Her flytter Birgit Sommerdahl ind. Hun har fået en hjerneblødning og kan ikke længere klare sig selv. Dan og søsteren Bente påtager sig den tunge opgave at rydde moderens hus, så det kan blive solgt.

I oprydningen finder Dan nogle gamle kalenderoptegnelser fra moderens liv. Hans berømte nysgerrighed bliver vagt: gad vide om han kan kommer tættere på den far han aldrig har kendt?

Jagten på fortiden er skudt igang og sporene efter faderen fører Dan til Oxford. Eva, der mangler kontakt til sin datter, betaler Dans besøg i England, hvis han under sit besøg opsøger Josefine og sikre sig hun har det godt.

Denne Dan Sommerdahl historie skiller sig lidt ud fra de andre – den fokusere meget på Dans privatliv denne gang. Han er ved at komme op i årene og er blevet en ensom mand. Den skaldede detektiv bliver kastet ud i en rutsjebanetur rent følelsesmæssig denne gang.

Beskrivelsen af hvordan en pårørende skal håndtere at miste en pårørende – uden at gøre det fysisk klarer Anna Grue rigtig fint i beskrivelsen af Dans forhold til hans syge mor.

Bogen er en krimi uden at være en klassisk krimi. Der er et mord og en opklaring af samme – men Dans privatliv fylder lige så meget, og dette klares uden at nogen af delene bliver for meget.

Bogen skal klart være en del af sommerferielæsningen rundt omkring i landet.

 

Faktaboks: 

Titel: I lige linje
Serie: Dan Sommerdahl #7
Forfatter: Anna Grue
Genre: Kriminalroman
Forlag:  Politiken
Udgivet: 2016
Sider: 396
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)
Facebook-interview med Anna Grue