Heste græder ikke

Masser af action fra start til slut

Heste græder ikke Book Cover Heste græder ikke
Vituz Andersen
Spændingsroman
Mellemgaard
2015
406

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Gunner Brodersen, direktør for Blue Star, bliver efter endt arbejdsdag, passet op af en grøn varevogn. Sidedøren går op og direktøren trækkes ind og bilen kører fra parkeringskælderen med hvinende dæk.

Blue Star er et af verdens førende producenter af elektroniske våbensystemer.

Firmaet har sikkerhedpersonale ansat  fra  firmaet Taurus, som er et korps af tidligere elitesoldater, der er specieltrænede i den slags opgaver.  Taurus skal nu at passe på de resterende ansatte i firmaet, mens politiet får opklaret hvem der står bag kidnapningen af direktøren.

Allan Knudsen er leder af Blue Star sikkerheds-gruppen. Han beslutter sig for hjælpe lidt til på sidelinjen, med at finde direktøren, idet den manglende effektivitet hos det danske politi ikke lever helt op til Allans forventninger.

Allan er tidligere jægersoldat, har disciplin, holder orden og har styr på sine opgaver, mens hans sociale kompertrancer trænger til en finpudsning.

Jens, leder efterforskningen hos politiet. Han har adskillige besøg af Allan Knudsen, der giver ham en del ledetråde. Jens er ikke helt sikker på han påskønner hjælpen fra den fremfusende jægersoldat, slet ikke da de 3 unge mænd, der var hyret til at kidnappe direktøren, kommer lidt uheldig af dage.

Det der kendetegner denne bog er ACTION. Her er der smæk for alle skillingerne, og der bliver ikke lagt fingre imellem. Der er ingen grænser for hvad vores hovedperson, bliver udsat for og hvordan han håndtere selv de vanskeligste opgaver.

Dog bliver der belyst nogle problematikker i bogen. Med hensyn til soldater der bliver sendt til opgaver i fremmede lande. De menneskelige omkostninger der er forbundet med sådan en mission er katastrofale for den enkelte soldat.

Så hvis du er til tju-bang action, så kobl fra med denne roman, man kommer bestemt ikke til at kede sig et øjeblik i selskab med Allan Knudsen.

Bogen er hørt som lydbog fra http://www.altfortalt.dk/

Den er indlæst af Thomas Gulstad. Han er en rigtig god oplæser som gør bogen interessant og levende.