Det værste til sidst

I den sidste alder

Det værste til sidst Book Cover Det værste til sidst
Anne Hjælmsø
Novellesamling om alderdom
Byens forlag
2015
116

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

Ensom gammel dame, begynder at køre med bussen, for at få tiden til at gå med noget, falder for den aldrende chauffør

Dement gammel mand der er stået helt af, og forstår ikke grunden til at hele hans hus mere eller mindre bliver låst af, for at passe på ham, han føler sig umyndiggjort og bliver vred på sin familie.

Kvindelig plejehjemsbebeboer der sætter sig for at løse mysteriet om, hvorfor hendes vasketøj forsvinder eller er flere måneder om at komme tilbage - hun tager sagen i egen hånd.

Ældre dame der får pligtbesøg af son og svigerdatter - hvor hun lytter til svigerdatter i 10 minutter, mens hendes søn spiser det mad hun har sat på bordet. Derefter er de ude af døren igen. Men det kommer hun så til at gøre noget ved.

Et lille udsnit af de personer man møder i denne bog. Alle noveller, på nær 1, handler om ældre mennesker. Deres situationer er set med deres øjne, hvordan de føler når livet er ved at være forbi.

Det kan på overfladen lyde som en meget deprimerende bog men det er den bestemt ikke. Nogle historier ender naturligvis trist, men sådan er livet jo, det går op og ned. Der er bestemt også blevet plads til små smil undervejs.

Denne bog burde alle læse.

På et eller andet tidspunkt vil man støde på personerne i denne bog og nikke genkendende til dem. I bedste fald vil man lettere kunne sætte sig ind i deres sorger og bekymringer og måske udvide sine besøg lidt og lytte lidt til den ældre.

5 stjerner