Lucy

Line Lyng tager til Jersey

Line Lyng har fået en spændende opgave på den avis hun skriver for, Regionalavisen Nordsjælland. Hun skal skrive et tillæg, om de uopklarede kriminalsager, der er i det område avisen dækker.

Især sagen om en forsvundet teenager interessere Line. Hvorfor stikker en 16 årig pige af fra sin meget velhavende familie og hvor er hun blevet af?

Ligeledes falder hun over en sag om en lastbilchauffør, der for år tilbage, bliver knivmyrdet på en rasteplads nær Slagelse. Morderen er ligeledes stukket af med lastbilen. Line tager sammen med sin fotograf Steen Broby ud til rastepladsen for at tage billeder af “Dødens Rasteplads” Lidt senere tager de videre til nærmeste politistation for at tale med den kriminalbetjent der havde sagen dengang.

Steen lufter ideen om at mordet på lastbilchaufføren kunne være sexrelateret. Et muligt homoseksuelt forhold med fatale følger. Line tror ikke helt på den teori. Hun synes det er utænkelig at folk vil dyrke sex sådan et uhumskt sted.

Den ældre politikommisær der dengang ledede drabssagen, havde ikke de bedste odds at arbejde med. På en offentlig rasteplads er der rigtig mange fingeraftryk og det er umuligt at identificere lige nøjagtig hvilke af dem der tilhører morderen. Da mordet blev begået havde man ikke taget DNA metoden i brug hellere.

I begyndelsen viste man ikke engang hvem chaufføren var. Alle hans personlige papirer var væk og hans bil var som sagt også stjålet. Man sporer lidt senere lastbilen. Den bliver set ombord på færgen mellem Gedser og Rostock – Men den “nye” chauffør bruger falske papirer og kan fortsat ikke identificeres.

Lige som Line Lyng begynder at arbejde med sagen om den velhavende direktørdatter, sker der en dramatisk udvikling hendes sag. Anna Varberg, nu kaldet Lucy er blevet fængslet på Øen Jersey. Hun er mistænkt i en større smuglersag. Hun hævder selv at det er første gang hun forsøger at smugle narkotiske stoffer ud eller ind af Jersey.

Line må til Jersey og se om hun kan finde hoved og hale på det hele.

 

Lotte Dalgaard har her skrevet en fin spændingsroman. Hun holder handlingen på Nordsjælland som vanligt for Line Lyng – men denne gang kommer hun også til øen Jersey. Der er fine beskrivelser omkring livet som turist dernede – især taxichaufførerne får et kærligt ord med på vejen.

Journalisten Line Lyng tager sin veninde og datter med til Jersey, fordi at Line ikke vil undvære sin datter – det var nok ikke det smarteste valg hun træffer.

Selve kriminalsagen får Lotte til at hænge fint sammen, tilfældigvis. Det bliver tegnet et godt billede af, man sagtens kan tro man har det hårdt hjemme ved sin rige far – der formaster sig til at forlange lidt af sin datter, men alternativet er at man kan falde i kløerne på de forkerte mennesker og lige pludselig kan livet derhjemme være en ren “dans på roser”

Hvis man er til spænding/Krimi er “Lucy” bestemt værd at kaste sig over.

 

Faktaboks: 

Titel: Lucy 
 Line Lyng #3
Forfatter: Lotte Dalgaard  
Genre: Spændingsroman 
Forlag: Byens Forlag  
Udgivet: 2017 
Sider: 237
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forfatteren.