Den fremmede

Den Fremmede Book Cover Den Fremmede
Harlan Coben
Spændingsroman
Gads forlag
2016
334

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Adam og Corinne bor i en forstad til Boston. De er gift og har 2 børn, der efterhånden er teenagere.

Adams kone er hjælpetræner for skolens fodboldhold. En aften skal der holdes møde om hvilke børn der skal på førsteholdet og hvem der skal holdes udenfor. Adam er med som stand-in for Corinne.

Udenfor klubhuset står en fremmed og venter på ham. Manden påstår at der er ting om Corinne at Adam ikke er klar over, og han skal tage hjem og tjekke en bestemt internetudbyders navn på deres bankkonto. Derefter skal han slå firmaet navn op på google, så finder han ud af noget chokerende om sin kone.

Adam slår det først hen, men bliver alligevel nysgerrig. Firmanavnet røber at de sælger graviditetstests der er positive allerede inden kunden modtager den - graviditetsmaver man kan tage på, ting man kan bruge hvis man gerne vil fake man er gravid.

Adam forstår slet ingenting - indtil han kommer til at tænke på at han for 2 år siden, viste lidt for meget interesse for en arbejdskollega indtil den dag Corinne kom og fortalte hun var gravid igen - og tabte barnet lidt senere.

Han konfrontere sin kone med sin viden og Corinne kravler udenom spørgsmålet og dagen efter er hun væk - Hun sender en sms til Adam hvor hun skriver hun må have lidt tid og at han ikke skal lede efter hende.

Adam begynder naturligvis at lede efter hende og opsøger personer i Corinnes omgangskreds som han ikke kender - han forbander mere og mere den dag han mødte den fremmede - Han har svært ved at se bevæggrunden for at han skulle have den viden, han nu ikke ønskede at få.

Romanen er mit først møde med Coben, og jeg havde nok troet at det var en uhyggelig krimi - men det er det ikke. Det er en psykologisk spændingsroman - der godt kunne være lidt mere spændende. Det er faktisk først til sidst, man bliver spændt på hvad der sker.

Der er mange personer med i romanen når man når halvvejs i romanen og det bliver lidt svært at skille dem ad.