Det bedste til mig og mine venner

Lars Winkler i Tivoli

Det bedste til mig og mine venner Book Cover Det bedste til mig og mine venner
Lars Winkler #4
Jakob Melander
Kriminalroman
Rosinante & co
2016
416

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

Hanne Leth-Jeppesen er personalechef i Tivoli. Hun bliver en nat fundet på sin arbejdsplads. Stukket med en spids kniv gentagende gange i brystet, bundet fast til en af gondolerne i luftgyngen med hovedet nedad, derefter er forlystelsen sat igang.

Lars Winkler bliver sat til at opklare sagen som umiddelbart er lige til højrebenet . Når man ser overvågnings-båndet fra episoden, ligner overfaldsmanden ingen ringere en Pjerrot. Det er kun to personer der den sommer udfylder rollen som den hvide ildslugende pantomineklovn, så der begynder politiet sin efterforskning.

Da begge tilvejebringer et vandtæt alibi er hans efterforskning sat tilbage til nulpunktet og der er dømt forfra. Sagen tager en uhyggelig drejning da hustruen til den ene Pjerrot tager en skæbnesvanger beslutning, der ødelægger hele familien.

Hanne Leth-Jeppesens inderkreds bliver indgående undersøgt og de er 4 som er tæt knyttet sammen -Inden længe viser efterforskningen de har en fælles hemmelighed, noget der ligger tilbage i deres ungdom.

Lars har ikke de bedste arbejdsvilkår, hans chef, Ulrik, hævder han har brug for at komme med i marken, så han ikke gror helt til i kontormug.

Problemet er at Ulrik har førhen været Lars´bedste ven og har stjålet hans kone, så forholdet kan kaldes en kende køligt da de påbegynder opklaringen.

Historien foregår i København og udspringer fra Tivoli. Det er her de fleste personer i bogen har deres hverdag. Men herudover kommer vi også en tur på Christiania og på Christiansborg.

Alt i alt har denne krimi hvad sådan en skal have, godt med spænding, interessante personer og bærer tydelig præg af forfatterens mange research-besøg i Tivoli.

Bogen har et godt sprog, hvor alle kan følge med. Helt klart en god bog at tage med sig til stranden til sommer, eller som hyggelæsning ved pejsen.

Det er min første bog med Lars Winkler i hovedrollen - og bliver bestemt ikke den sidste.

Jeg vil give bogen 5 stjerner