Mirakelmanden

Julie Hastrup tilbage i forrygende skrivestil

Rebekka Holm er sygemeldt efter et voldeligt overfald. Hun er blevet skåret i kinden med en ødelagt tallerken og hun er meget nervøs for hvordan hun kommer til at se ud, når såret er groet helt sammen. Men disse bekymringer kan hun ikke få hele sin hverdag med at gå med. Det varer ikke ret mange dage, så begynder Rebekka et kede sig bravt.

Hun prøver først at liste sig tilbage på arbejdet, men bliver smidt hjem for fuld musik. Hendes chef vil slet ikke se hende før hun er helt groet sammen. Da hun har gået og trådt sig selv over tæerne hjemme i lejligheden beslutter hun sig for at tage op til kæresten, Niclas i Sverige.

Ved et tilfælde fandt Rebekka et bryllupsbillede i en skuffe sidst hun var der, og Niclas blev rigtig vred over hendes indiskretion, hun blandede sig i noget der slet ikke kommer hende ved.

Niclas er meget glad for at se Rebekka, men desværre er han nødt til at arbejde. Han har gang i en privat efterforskning af sin tidligere kones død. Sagen tager det meste af Niclas tid og inden længe er det galt igen. Rebekka keder sig bravt. Hvad skal man lave i Sverige når ens kæreste arbejder hele tiden ? Tjo man kan da luske lidt mere rundt i hans lejlighed, det gik jo så ”godt” sidste gang.

Ved en tilfældighed finder Rebekka noget der tilhørte Magdalene Lundell, Niclas tidligere kone, der bare er alt for spændende til at hun kan lade den ligge…..

Som vi efterhånden har for vane når vi starter på en bog af Julie Hastrup, skal man som læser have en ting på det rene – hvis ikke du har tid, så vent. Når du først begynder på ”Mirakelmanden” så lukker du ikke bogen igen frivilligt.

Bogen er en fremragende efterfølger af de foregående bøger i serien. Forholdet mellem Niclas og Rebekka bliver her sat på en alvorlig prøve. Det er ikke nemt at håndtere indbyrdes følelser når man hver for sig arbejder med Niclas tidligere kones drab.

Julie Hastrup er mester i at blande spænding, overraskelser, intensitet, følelser og gys i en cocktail, der er svær at slippe igen. Hovedpersonen er ligeså klodset som hun er charmerende og læserne kan kun elske Rebekka Holm.

Man kan dog sagtens begynde her, hvis man ikke kender Rebekka Holm, der er rigelig med tilbageblik i de tidligere bind i serie, men hvis man begynder med ”Mirakelmanden” er man simpelthen nødt til at gå tilbage i serien og begynde forfra – der venter en utrolig spændende oplevelse man ikke vil være foruden.

Det eneste problem jeg har med ”Mirakelmanden” er at jeg kun har 6 stjerner at gøre godt med….

 

Faktaboks: 

Titel: Mirakelmanden
Serie: Rebekka Holm #6
Forfatter: Julie Hastrup
Genre: Kriminalroman
Forlag:  Politiken 
Udgivet: 2017 
Sider: 384
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.