Sår

En lokal kunstner Monika Le Fever lavede en udstilling for 4 år siden, der omhandlede dyremishandling i levningsmiddelindustrien. For virkelig at synliggøre problematikken, og at gøre udstillingen mindeværdig, brugte hun menneskets allerbedste venner som genstande i displayet. Hun bedøvede hunde, katte og andre små husdyr – skar lågeformede sår ind i dyrene – lod dem derefter udstoppe og udstille.

Som ventet gav dette er kæmpe ramaskrig i befolkningen. Selv Brands klædefabrik, der er vandt til lidt af hvert, følte sig tvunget til at lukke ned for udstillingen, længe før beregnet.

Ved Verninge kro der ligger ca 15 km fra Odense, finder 2 unge drenge et lig under en presenning. Denne mand viser tegn på at have været bundet på hænder og fødder – er blevet sultet. Han har nogle sår der til en forveksling ligner dem der var på dyrene i udstillingen. 

Da politiet får koblet disse to ting, finder de ud af at Le Fevre ligger på hospitalet i komatøs tilstand – hun har været involveret i et voldsomt biluheld. Og der er noget galt med tidstabellen hvis hun skulle have noget at gøre med mordet ved kroen…

Margrethe Dybbøl, Politidirektør ved Odense politi har nok at se til. Hende afdeling leder efter en ung pige, der nu har været væk i mange dage. Hun er nærmest ved at være desperat, kritikken hagler ned over etaten – og ingen kan forstå hvorfor de ikke kan finde den forsvundne unge kvinde. 

Presset stiger da politidirektørens egen datter, Zenia forsvinder…

 

Anmeldelse:
”Sår” er kriminalroman nr 2 i serien om Vicepolitiinspektør, Liam Stark og Efterforsker, Dea Torp. Som alle ved kan det være svært at skrive en opfølger på en succes – men ikke hvis man hedder Nordbo/Blædel. 

Atter engang udspiller handlingen sig i det lille samfund, hvor alle burde kende hinanden. Men hvor man også kan “putte sig” lidt. Bellinge, Verninge og Brylle – små byer der ligger et stenkast fra Tommerup, hvor handlingen i bind 1 – “Opløst” fandt sted, er hvor handlingen udspiller sig – dog med en enkelt afstikker til Tisvildeleje. Det er ganske “hyggeligt” for mig – bor selv i området og har nemt ved at se lokaliteterne for mig.

Temaerne der bliver taget op i denne spændende og meget medrivende historie er bl.a. dyrevelfærd og familierelationer. Dea Torp har fundet sig en sød kæreste og overvejer at blive “Bondekone” i lille Nårup, på en gård kæresten ejer. Dette er det hyggelige indslag i krimien, der lige får pulsen lidt ned og giver velfortjente pauser i alt det grumme.

Vil alligevel sige at denne krimi er god sommerferielæsning til alle der elsker en medrivende og velkomponeret historie. Den er grum, men alle kan være med.

Det har vist sig at krimiparret Nordbo/Blædel kan skrive så selv den mest kræsne læser ikke er i stand til at lægge bogen fra sig – især slutningen er hæsblæsende og afsindig spændende. “Sår” kan læses som en selvstændig roman – men hvis ikke man har læst første bind i serien “Opløst” skal man bestemt kaste sig over den først.

“Sår” er simpelthen en fremragende “Nr 2” – en mustread når sommeferielæsningen skal planlægges.

 

Faktaboks: 

Titel: Sår 
Forfatter: Sara Blædel / Mads Peder Nordbo
Genre: Krimi – #2 i serien om Liam Stark og Dea Torp
Forlag: Politikens Forlag 
Udgivet: 2023
Sider: 326
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

 

Bogen er et anmeldereksemplar der er tilsendt af forlaget – Skal derfor markeres som “reklame” – men er alligevel blot en boganmeldelse der beskriver min mening om bogen..