Id Lånt Identitet

Id Lånt Identitet Book Cover Id Lånt Identitet
Bjørnebanden #1
Christian J.D. Dirksen
Spænding, krimi
Genspejling forlag
2014
alle
284

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Denne roman er den første i serien om ”bjørne-banden” Det har ikke meget med Anders And at gøre men handler om drabsafdelingen i København. Lederen af afdelingen hedder Bjørn, deraf kommer navnet.

En for nylig fraskilt mand, stadig i krise over sin ramlede tilværelse, flytter ind i en ny lejlighed i et boligkomplex hvor der ikke bor ret mange i forvejen. En stille aften hører han en mærkelig lyd inde fra naboen. Han venter lidt og hører døren går ved siden af. Af manglende evne til at bruge hjernen fornuftigt, går han ind ved siden af og finder en død mand i sengen. Han finder også en paryk og noget falskt skæg.

Han kommer til at tænke på at, hvis han iføre sig effekterne kommer han til at ligne afdøde. Den teori sætter han sig for at afprøve da postbuddet dukker op. Postbuddet bemærker ingenting og aflevere det rekommanderede brev til den ”falske” nabo.

I kuverten ligger der 10.000 euro og det hele er lidt mystisk. Vores hovedperson glemmer helt, i sin personlige sorg, at tænke på at det nok ikke folk med rent mel i posen, der får så mange penge tilsendt og ligger skudt i sin seng. Der kommer  da også besøg af to lyssky personer der begynder at tale om nogle penge – mange penge… Nu begynder jorden at brænde under fødderne på vores hovedperson.

Den rigtige morder er flygtet til Paris – hvor han låner en identitet af en dansker han møder i byen og det hele begynder at ligne en forvekslingshistorie med et twist.

Bogen er skrevet på en speciel måde – der er mange fortællere af historien. Som læser inviteres man ind i hovederne på mange forskellige personer, der på hver sin måde binder historien sammen. Det er gjort så smart at man aldrig mister tråden. Man ved altid hvor man er og hvem man er sammen med. Det er en ny og anderledes måde at få en fortælling på og det er bestemt ikke en dårlig ide.

Bogen får 3 stjerner.