Hviskende Lig

Triel kommer nærmere mysteriet på Myntevænget.

En ung kvinde bliver fundet kvalt på en rideskolen. Morderen bliver i flugten set af skolens leder. Han ligner nærmest en hjemløs. Stort som et bjerg, beskidt og har meget bange og forvirrede øjne.

Ronald Triel og hans team, Mia, Karsten og Henning Jovst bliver sat på sagen. Dog er kvartetten ikke samlet hele tiden. Karsten glimre for det meste med sit fravær og når han endelig dukker op, er han meget underlig.

Mærkerne efter morderen på kvindens hals er meget specielle, og der er en meget gammel sag, hvor de samme mærker optræder. Efterforskningsholdet får meget travlt med at få sporene fra begge sager, til at møde hinanden.

Triels datter, Andrea er kommet så meget til hægterne igen, efter et voldsomt overfald, at hun er begyndt at tale igen. Så nu kan Triel komme tættere på hustruens morder, håber han. Andreas læge vil forsøge at underkaste den unge kvinde hypnose, så hun måske kan huske lidt mere omkring gerningspersonen.

Da Triels gamle hus på myntevænget bliver sat i brand en sen nat, bliver det hele lidt mere hedt og det begynder at haste med at finde den person der er ude efter Triel og de mennesker der står ham nærmest.

Thor Brandt, en journalist som ellers har været undgået af Triel, har nu dannet forbund med politimanden. Han er nu ligeså optaget af at finde personen der dræbte Triels kone og overfaldt Andrea, som hovedpersonen selv.

Journalisten opspore en spændende person via internettet, der måske ved lidt om de brikker til det billedlotteri, der bliver efterladt, hver gang der har været et nyt angreb på Triel.

Hviskende lig er kræs for enhver krimielsker. Der er gys, gru, humor og det flow der er i historien gør at man bliver fastholdt med tilbageholdt åndedræt, hele romanen igennem.

Skulle man være så uheldig ikke at have læst de forrige bøger i serien (Løbende tjener og Dansende Røde Bjørne) kan man sagtens følge med i denne roman. Der er godt med henvisninger til de sager der er gennemgående i de forrige bind i serien.

Der er en god afveksling mellem de to sager, der bliver behandlet i “Hviskende Lig”. Bogens kriminalsag og den gennemgående.

Dennis Jürgensen formår at underholde sine læsere til ug – specielt hans evne til at smide humor ind i selv det mest makabre mord er uovertruffen.

Har hørt bogen som lydbog, eminent og levende oplæst af Torben Sekov.

 

Faktaboks: 

Titel: Hviskende lig
Serie: Ronald Triel #3
Forfatter: Dennis Jürgensen
Genre: Kriminalroman
Forlag:  Tellerup
Udgivet: 2016
Sider: 508
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)