De savnede

Spændingshistorie fra Fuerte Ventura

Erhard Jørgensen, også kaldet Eremitten, har slået sig ned på Ferieøen Fuerte Ventura., den næststørste af de kanariske øer.

Han har mistet sin tilladelse til at køre hyrevogn og er nu blevet en form for privatopdager. Han finder forsvundne knallerter, hunde, opklare utroskaber og andre små opgaver.

Eremitten lever fra hånden og til munden og har udviklet et helt specielt talent; at gøre sig upopulær.

Erhard føler sig ofte presset til at tage selv de mindste opgaver, for at få penge til husleje og mad og på trods af dette står han på grænsen til at blive smidt ud af sit hus.

En kvinde henvender sig til Erhard. Hun har hørt at han er detektiv og finder forsvundne mennesker. Hun mangler sin ægtemand, Amdi. Han arbejder på forskellige restauranter rundt om på øen, som opvasker, men har ikke været hjemme i flere dage.

Kvinden er ret fattig og har ikke rigtig noget at betale Erhards løn med men efter kvindens udsagn kan han henvende sig til en lokal nonne, for at få sine penge.

Til at starte med får Erhardt moralske skrupler, kan han tillade sig at tage penge fra en nonne ? Men på den anden side set – har han råd til at lade være ?

Lene er en berømt og krukket realitystjerne i Danmark. Hun ankommer til Fuerte Ventura sammen med et tv-hold. De er ved at lave et program som er meget populært: ”De savnede”. Her finder deltageren deres nærmeste pårørende, efter mange års adskillelse og Lene leder efter sin far.

Lene mangler lidt popularitet så hun kan få lidt flere tv-jobs. Dette er grunden til at hun i det hele taget deltager i programmet. Hun har, når hun føler efter, ikke helt så stor lyst til at finde sin far, når det kommer til stykket.

 

Hendes far stak af hjemmefra for mange år siden og det hun forbinder sin far med er skænderier og tæsk i den tidlige barndom. Hun har et regnskab at gøre op…

Bogen er skrevet i et flot sprog. Naturbeskrivelserne er meget unikke og miljøet på den lille ø er fængslende og medrivende beskrevet. Man følger livet på kanten – hvor hovedpersonen ikke ved om han har et sted at bo eller mad på bordet til næste dag.

 

Ved siden af har man den feterede realitystjerne fra Danmark, der ved selvsyn finder ud af at hun ikke er så meget værd på Kanarieøerne som i sit hjemland. Samspillet mellem Lene og Erhard er rørende og barsk på samme tid. Læserne får brug for hele følelsesregisteret i læsningen af denne opfølger af ”Eremitten” hvor Erhard bliver præsenteret første gang.

 

Forfatteren formår at dele fortællingen godt mellem far og datter. Der bliver ikke lagt fingre imellem med hensyn til hvad de to kommer ud for. Det er barske sager ind imellem

Faktaboks: 

Titel: De savnede
Serie: Eremitten #2
Forfatter: Thomas Rydahl
Genre: Spændingsroman
Forlag:  Politiken
Udgivet: 2016
Sider: 515
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.