Krucifiksmorderen

I en hytte beliggende i en nationalparken finder man en kvinde brutalt myrdet. Hele mordscenariet er grotesk, gruopvækkende og voldsomt og ingen kan forestille sig hvilke lidelser den unge kvinde har måtte udholde. Det har øjensynligt været morderens intention at hun skulle lide så meget som mulig og for at gøre det hele værre, har han sørget for at sømme et spejl op på døren – så hun har kunnet betragte sig selv under hele dette pinagtige foretagende.

Politiinspektøren for Los Angeles Politi tilkalder Kriminalassistent Hunter, som noget at det første – der er noget han skal se inden kriminalteknikerne kommer til. Under kvindens lange hår er der indgraveret et dobbeltkors – det er Krucifiksmorderens signatur – en morder som Hunter har mødt før – og Hunter bliver skræmt fra vid og sans.

Et af de tanker der først løber gennem hovedet på kriminalassistenten er, at ”Krucifiksmorderen” blev fanget og henrettet for et par år siden – så er dette her en copycat ? Eller er der sket en utilgivelig fejl ved henrettelsen ?

Da alle beviser slår fast at efterforskningsholdet formodentlig har med ”Krucifiksmorderen”at gøre, vælger politichefen at installere Hunter og hans nye makker Garcia i et kontor for sig selv. De skal holde tæt med at det er denne sag de arbejder på. Det værste der kan ske lige nu er, at der udbryder panik i Los Angeles igen. Ligeledes må politiet gå til bekendelse, og indrømme at de har henrettet den forkerte morder for 3 år siden.

Der går ikke ret lang tid før morderen begynder at lege syge telefonlege med Hunter igen, ligesom sidste gang. Morderen ringer og fortæller Hunter hvor han havde gjort af ofret. Men denne gang bliver Hunter ringet op inden mordet. Han får et dilemma – Hvis Hunter kan nævne navnet på den hund der vinder et bestemt væddeløb, så vil morderen spare offerets liv….

 

Denne debutroman starter med en scene, hvor du allerede befinder dig ude på kanten af stolen og tør næsten ikke læse videre – men kan selvfølgelig ikke lade være… 

Chris Carter har her konstrueret en kriminalassistent der er lidt ud over det sædvanelige. Han er lynende intelligent og hurtig tænkende. Hunter har ingen kvinder, eller anden form for familiære relationer i sit liv. Han har på den hårde måde lært hvad det vil sige at miste, men i løbet af bogen bliver han alligevel fascineret af en kvinde, og ikke bare en kvinde – men en der ikke synes det er træls at ses med en politimand.

Hverdagen for kriminalpolitiet bliver beskrevet – hvor der arbejdes på flere sager på en gang. Lige ind til denne sag som er så udfordrende at den skal prioriteres – det haster med at finde psykopaten.

Selve mordene bliver virkelig udpenslet og man skal have en stærk mave for at ”klare mosten” men vil nu sige at jeg havde frygtet at det var værre. Morderen i denne bog er yderst opfindsom, Alle mordene bliver udført forskelligt, ofrene har ingen relationer til hinanden og der er ingen persontyper der bliver foretrukket frem for andre. Så det siger sig selv at det giver godt med krydderi til tankevirksomheden, både hos Hunter – men også til læseren der jo forsøger at gætte lidt med.

Forfatteren lader de forskellige personer i bogen “tale selv”. Det er selvfølgelig Hunter som er hovedperson, og ham følger vi for med meste. Men alligevel bliver flere bipersoner også beskrevet gennem egne øjne mht privatliv og karriere. Dette gør bogen levende og læseren holdes ”til ilden”.

Det eneste jeg kan sætte en finger på er makkeren Garcia. Han bliver kastet lige ud i arbejdet i drabs-sektionen, på første dag bliver han placeret sammen med Hunter. Det er meget voldsom del af drabsafdelingen Hunter står for. Han står med de allerværste sager, hvor morderen er grænseoverskridende og psykopatisk. Lidt urealistisk at sætte en uerfaren politiassistent sammen med ham.

Dialogen i bogen er let og man trækker ofte på smilebåndet, selvom emnet selvfølgelig er meget alvorligt. Hovedpersonen holder hele vejen igennem – han er spændende, morsom men også lidt mystisk. Det bliver spændende at følge ham frem over.

Det er bestemt ikke den sidste Chris Carter bog jeg skal læse, han kan skrive så du sidder ude på kanten af stolen 🙂

 

Faktaboks: 

Titel: Krucifiksmorderen 
Forfatter: Chris Carter 
Genre: Thriller 
Forlag: Jentas 
Udgivet: 2010
Sider : 365
Bedømmelse:
 5 out of 6 stars (5 / 6)