Vanviddets pris

Vanviddets pris Book Cover Vanviddets pris
Torben Svendsen
spændingsroman
Forlaget Mellemgård
2015
Paperback
269

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

Alf Marcussen arbejder ellers i det danske politi, men hans metoder er til tider lidt kritisable. Ved en arrestation af to tyrkiske forbrydere, var Marcussen lidt hårdhændet i sin behandling af disse. Hans kvindelige chef vælger at han skal sendes til udlandet, indtil historien er ”glemt” af den danske presse.

Marcussen er mildt sagt slet ikke begejstret for at skulle til Lyon idet hans forestilling om franskmænd er, at de er arrogante og snobbede. Han skal samarbejde med den lettere excentriske Marcel Laurent, der ved første øjekast, er alt for fransk til Marcussens smag.

Dette ændres dog efter han er faldet til i gruppen af efterforskere, de kommer fra mange forskellige europæiske lande. De arbejder med forbrydelser der har sit udspring i politiske holdninger og ideer.

Der sker et opgør i det nynazistiske parti i Tyskland og der sker en rokade i ledelsen. Det gør den ekstremt inkarnerede Martin Wenger overbevist om, at han er den eneste der kan føre sine landsmænd tilbage igen, til den filosofi Hitler implementerede i sin tid. Han begynder sin personlige mission: systematisk at udrydde sine fjender.

Bogen er meget fængslende og der er et rigtig godt flow i historien. Forfatteren har virkelig lavet et flot research arbejde omkring nazismen og dens historie. Så historisk set er bogen også interessant.

Makkerparret vi møder i bogen lægger virkelig op til at der sagtens kan komme en roman nr 2 med dem i hovedrollerne. Deres samspil er meget underholdende. Man griner, gyser og føler med dem hele vejen igennem.

Jeg giver 4 meget store flotte stjerner til denne bog.