Pigerne fra Englandsbåden

Nora Sand er journalist  for et internationalt blad, Globalt. Redaktionen ligger i Danmark men Nora arbejder fra England.

Ved at tilfælde finder hun en kuffert i en genbrugsforretning, og idet hun samler på kuffeter kan hun ikke rigtig stå for fristelsen og tager den med hjem.

Inde i kufferten finder hun en del fotografier af unge piger. Umiddelbart ligner det prøve modelbilleder. Iblandt alle disse billeder ligger der et foto af to piger der skiller sig lidt ud og Nora synes der er noget bekendt over pigerne.

Under en frokostaftale med en gammel studiekammerat viser Nora billedet frem. Kammeraten der er nu politimand og genkender pigerne på billedet. Pigerne stak af fra en døgninstitution på en eksekution til netop England og pigerne blev sidst set på Englandsbåden.De blev efterlyst af Politiet og har været som forsvundet som dug for solen lige siden.

Det billede som Nora har fundet er dog et nyt billede, altså et nyt spor som hun ser sig nødsaget til at dele med den politibetjent der havde med sagen at gøre, da den var ny. I siden af kufferten er der indgraveret et navn som Engelsk Politi kender ganske godt, men selvom det er fristende mangler de ressourcer til at starte efterforskningen op igen.

Noras journalistiske næse klør og hun begynder sin egen efterforskning, der hvor pigerne er vokset op. Hun opsøger manden der var forstander på daginstitutionen og Nora finder til sin gru ud af, at det er med livet som indsats man roder op i den gamle historie.

Bogen er Lone Theils debutroman, og det tegner sørme godt for hendes fremtidige forfatterskab. Historien er intens, spændende og nervepirrende. Plottet hænger rigtig flot sammen. En meget imponerende debut.

At forfatteren selv har været journalist og boet i England professionelt er meget tydeligt. Beskrivelsen af London og englændernes måde at være på især overfor danskere bliver flot beskrevet i passager i bogen.

 

Faktaboks: 

Titel: Pigerne fra Englandsbåden
Forfatter: Lone Theils
Genre: kriminalroman 
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivet: 2015
Sider: 325
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.