Offer

Øster Landsrets præsident, La Cour blev under en løbetur i Egebæksvang bortført. Han dukkede op lidt senere i en forfatning ingen havde forestillet sig. Han var blevet tvunget til at tage et narkotikum, der ind til videre ikke er set magen til i Danmark. 
La Cour var ellers kendt som “Ironman” på grund af virkelig bemærkelsesværdige sportspræstationer, han levede det perfekte liv, velfungerende ægteskab med flot kone og en virkelig lovende karriere, bliver nu fundet ragende rundt i en mørk skov og ligner nærmest en mand i psykotisk tilstand. Da familien senere besøger ham på den lukkede afdeling, betvivler de at han nogensinde bliver normal igen.

Under overfaldet på La Cour, sidder stjerneadvokat Christian Winther på bagsædet som stum iagttager. Han er i syv sind, hvorfor lader de ham se dette optrin ?

Christian er blevet “indfanget”. Han sendte en ordre på coke, til de forkerte mennesker. Han fik en lille pakke med et bud, og efter første test, var han hooked. Dette stof kunne noget, han aldrig har prøvet før. Han følte sig nærmest uovervindelig, han kunne alt og følelsen under suset var ubeskriveligt.

Han måtte simpelthen prøve det igen, og på kassen stoffet blev leveret i,  under dette mirakelpulver stod et telefonnummer. Da han senere får endnu en lille pose af det hvide pulver, løber taknemmelighedstårer ned af kinderne på advokaten. Men nu koster stoffet naturligvis noget, og det er ikke penge. Men en tjeneste – Christian skal transportere noget stof hen til et nærmere udpeget bestemmelsested og ….

Politiinspektør Lene Jespersen er sat på sagen om La Cour. Hun ved af erfaring at det bliver svært at finde nogen i stofmiljøet der vil tale med politiet. Det varer ikke længe før Lene indser at hun igen får brug for veninden,  den lille 160 cm høje specialkonsulent Hannah Bengtsson og hendes makker Markus Larsen, tidligere soldat i fremmedlegionen. En mand de den sidste tid har “gemt sig” i Vestre Fængsel i håbet om at hans fjender med tiden glemmer alt om ham. 

Disse to har deres helt egne metoder til at få suspekte personer til at tale….

 

”Offer” er 2. Bind i serien skrevet af Walther Rebernik. 
Det er en direkte fortsættelse af en fremragende debut “Jæger”, der allerede den gang lod læseren forstå at der i den grad er fart på, når forfatterens fantasi slippes løs.

Offer foregår ligeledes i København, men persongalleriets ophav er denne gang spredt lidt mere ud. Både High society ligaen i KBH og hovedstadens narkokartel bliver en del af handlingen. 

Men det er også en historie om svigt, venskab og manglende forståelse for forskellighed. En barndom hvor social status får en væsentlig rolle, bliver beskrevet og venskab med de forkerte personer kan have fatale følger.

Walther Rebernik har virkelig skrevet en opfølger, der har en del af det “Jæger” var fuld af. Man har svært ved at slippe handlingen når man først går i gang og man er nødt til at holde “på hat og briller” når først hovedpersonerne bliver sendt på mission. Forfatteren er god til at fastholde spændingskurven når han skriver. 

Man er bestemt godt underholdt når man kaster sig over “Offer”. En fortælling der nærmeste læser sig selv. Kan klart anbefales til selv den mest kræsne actionelsker.

 

Faktaboks:
Titel
: Offer

Forfatter: Walter Rebernik
Genre: Kriminal/spændingsroman
Forlag: Mofibo
Udgivet: 2021
Sider: 325

 Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Oplæser af lydbogen, der findes på Mofibo : Peter Pilegaard