Den sidste gode mand

Den sidste gode mand Book Cover Den sidste gode mand
Niels Bentzon
A.J.Kazinski
Krimi Thriller
Politikkens forlag
2011
alle formater
518

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

Niels Bentzon er egentlig sygemeldt efter en psykisk sammenbrud og har fået diagnosen maniodepressiv. Men da en soldat tager hele sin familie som gidsel og truer med at skyde dem alle, må politiets forhandler i gang med at prøve at få ham på andre tanker. Niels er den eneste der kan tage opgaven.

Derudover bliver en præst fundet myrdet i en kirke i København, han har en meget mærkelig hudforandring på ryggen. Niels bliver ved et tilfælde blandet ind i sagen. Han henvender sig til en matematikprofessor og sammen prøver det af finde ud af hvad der sker. Sagen tager endnu en dramatisk drejning da flere lig dukker op med samme slags hudforandring på ryggen. Flere af ligene er mange år gamle. Men hvorfor bliver disse mennesker slået ihjel? De har kun er par fælles træk, de har ingen børn, de er i samme aldersgruppe og de har viet deres liv til at hjælpe andre mennesker…

Bogen er en debutroman af to forfatter der tilsammen kalder sig Kazinski. Roman har et er højt tempo og der sker noget stort set hele bogen igennem. Historien er godt udtænkt og plottet er godt gennemarbejdet. Man kommer rundt i det meste af verden i større og mindre grad og på sin helt egen facon. Man berører mange populære emner, terrorisme, religiøs fanatisme, mystik, kærlighed og masser af fart og spænding.

Bogen kan klart anbefales og får 4 flotte stjerner.