Mørkland – en podcastserie.

To kvinder mødes i en lejlighed og snakker om mordsager. Både opklarede og uopklarede, primært danske sager, men også enkelte fra udlandet.

Camilla og Kristine vælger hver en mordsag at de fortæller om til den anden – og til lytterne. Undervejs i fortællingerne stiller den anden spørgsmål og kommer med kommentar til den aktuelle sag. 

De skiftes til at starte og det eneste vi ved om kvinderne er at den ene er yngre af dato og at de er grankusiner til hinanden. Udover kriminalsagerne kommer de også begge med anbefalinger til andre former for udgivelser indenfor genren True Crime. Det kan være en anden podcast, en bog eller en film på HBO, Netflix eller generelt på Tv.

De to værter bliver i løbet af deres podcast-serie bedre og bedre til fremlæggelsen af emnet. I de første par afsnit er der lidt “tøsefnidder” og de hænger rigtig længe ved de emner de taler om – men det bliver bedre efterhånden som de får produceret nogle stykker. 

Deres research er ret omfattende og selvom man kender den mordsag de omtaler, dukker der som regel nogle oplysninger op, som man ikke kendte i forvejen. Dette gør serien ret interessant, for en True Crime- nørd.

Afsnittene varer lidt over en time i gennemsnit, men det bemærker man ikke. Det er tydeligt at mærke at de to kvinder er i deres rette element og at emnet interessere dem rigtig meget. De bliver ofte helt ivrige og afbryder hinanden og taler lidt ind over hinanden – men det er jo bare tegn på engagement. 

Foreløbig er der produceret 61 afsnit og nogle specialafsnit, hvor værterne bl.a. er på ferie og derfor kun har produceret en lille udgave af “Mørkeland” 

De to værter fortæller flere gange i løbet af serien at det er “Glade amatører” og det skal man have i baghovedet når man lytter til serien. Så man skal bare læne sig tilbage og lade sig underholde. 

Hvis man er til “True Crime” så er “Mørkeland” bestemt noget man bør give sig tid til. Man kan lytte til serien i Podcast-appen på smartphone, på Internettet og i I-tunes

Giver Mørkeland 5 stjerner og vil fremover følge podcasten… 

Faktaboks: 

Titel: Mørkeland – Podcastserie 
Forfatter: Camilla og Kristine 
Genre: Podcast om True Crime 
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)