Dødenkelt

 

 

 

Dødenkelt Book Cover Dødenkelt
Roy Grace - serie # 1
Peter James
Kriminalroman
Cicero
2007
lydbog
332

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

Roy Grace er en politikommissær, der har specialiseret sig i kriminalsager med en del år på bagen. Han har gjort det til en karriere ud af at opklare disse sager og ingen af dem er for gamle – ingen skal slippe af sted med kriminalitet.

Michael skal giftes med sit livs kærlighed, Ashley. Selvfølgelig skal der holdes en polterabend sammen med de bedste venner. Michael har i flere tilfælde arrangeret vennernes sidste aften i friheden. Ved disse arrangementer har der ikke manglet practical jokes. Den ene mere håbløs for offeret end den anden. Så nu er det oplagt at der skal betales tilbage.

Han tager i byen med sine venner, inden aftenen er slut havner Michael i en kiste, gravet ned med låg der er låst. Han har dog fået et pornoblad, en lommelygte, en flaske whisky, en walkie talkie og ikke ret meget andet. Vennerne forlader stedet og skæbnen vil at bilen med poltervennerne i forulykker og nu er gode råd dyre. Umiddelbart er der ingen der ved hvor Michael ligger begravet.

Den politikommisær der har sagen kender Roy Grace og han formår at vække Roys interesse. Inden han ser sig om bliver han mere og mere involveret og sætter sig for at finde Michael.

Romanen er rigtig godt skrevet, man bliver fastholdt i handlingen og forfatteren formår at overraske læserne gang på gang.

Personkarakteristikken er flot beskrevet og man er aldrig i tvivl om hvor du befinder dig henne og du er meget underholdt