Horror noveller – En Storytel Original

Levende død: Lotte Petri

En præst kommer en aften ud for et alvorligt biluheld, hans hustru og datter dør ved sammenstødet. Han overlever. Nogle måneder efter tiltræder han i et nyt job. Han er flyttet og vil begynde på en frisk. Han tiltræder netop på Allerhelgenens aften, den dage hvor man mindes de døde…

En blind kvinde, der bor lige ved siden af kirken, har været organist i samme kirke. Hun opsøger præsten i kirken og har en foruroligende besked : Jeg kan mærke ondskaben findes i denne kirke..

Bag murerne: Lars Ahn

Onkel Erik er blevet væk ! Hans niece, Mie undre sig over hvad der er sket med ham og sætter sig for at forsøge at finde ud af det. Hun tager hen til Eriks lejlighed i København, der oser langt væk af druk. På hans skrivemaskine er der et stykke papir med en masse usammenhængende ord på. Ikke noget der giver nogen form for mening. Hun ved at han gerne ville være forfatter – men det er svært at leve af at skrive – så man må bringe nogle ofre for at få drømmen til at ske ….

 

Velkommen til Amsterdam: Barend De Voogd

På charterrejse med mor og datter i fremtiden. Turen går til Amsterdam, hvor turismen blomstre i bedste velgående. Teknologien er stærkt fremskreden og alt foregår pr. automatik. Alt fra turismen til restaurantbesøg. Det er ikke mange hollændere de møder på deres vej. Til gengæld bliver de udsat for et fatalt angreb fra uventet kant …

 

Ada siger: Kim Cole

En ung kvinde har som 27 årig købt sit eget hus. Godt nok ligger det et godt stykke fra byen af, men til gengæld passer “ADA” på hende. Et sikringssystem der er koblet sammen med alt elektronik i huset. Det mest underlige er at alle kan tale med ADA og få hende til at aktivere de elektriske apparater i huset. Men ved at sige : ADA siger før sin sætning – gentager hun hvad der lige er blevet sagt – men man kan også komme til at snakke med nogen man ikke har lyst til at snakke med…

 

De dødes sauna : Manco Hautale

Nogle unge mennesker læser i en gammel avis om “Dødens Sauna”, først lyder de lidt uhyggeligt. Men efterhånden overtager nysgerrigheden og de unge mennesker pakker deres rygsække og tager ud for at finde den – ikke verdens bedste ide…

 

Den sorte skygge: Rushihesh Gupte

Sara på 4 år finder på loftet en gammel dukke, der engang har tilhørt hendes moster. Dukken er ret grim og pigens mor bryder sig slet ikke om at hun har fundet den. Sara bliver ret glad for den og til sidst er de uadskillige. Moderen beslutter sig for at det er unaturligt at være så knyttet til en dukke, så hun fjerner den en dag datteren sover til middag – med hylekoncert som tak. Katten i huset opfører sig underligt når den er i nærheden af dukken – hvad er der med den dukke ??

 

Den sorte Mercedes: Marcin Mortka

Mia går på universitetet og har meget travlt med sine studier, så da moderen ringer og beder hende om at “Lejligheds-sitte” mens hun tager på pilgrimsrejse, har Mia kun lyst til at afslå. Men hun har svært ved at sige nej til sin mor og ender alligevel med at sidde alene i lejligheden, og moderen er rejst.

Hun beslutter sig for at tage med en veninde i byen. Veninden opfordre hende til at finde en taxi ned til diskoteket – det kan være ret svært at finde. Mia ringer til selskabet – Den sorte Mercedes. Hun undre sig over at det er den samme person der har taget telefonen, som senere også kører taxaen. Han lokker Mia til at registere sig på selskabets webside – så kan hun få rabat på sin kørsel …..

 

Disse små historier er skrevet af forfattere fra forskellige lande. Der er dansk islæt fra Lotte Petri – Levende død. En rigtig grum lille historie, der giver istapper ned af ryggen..

Ellers er det lidt en “blandet landhandel” – der er mange forskellige typer noveller. Der et par fremtidsromaner men også en vaskeægte “lejrbålsgyser” Det er rigtig svært at anmelde så forskellige forfatter og ditto historier, derfor er det naturligvis en selvfølge at der er nogen af dem man bedre kan lide end andre – de to fremtidsnoveller var ikke lige mig, men til gengæld er de andre virkelig gode. Men det er en storytel-original og man bør ikke snyde sig selv for at godt gys. Det er der i dem alle sammen.

I stedet for at anmelde novellerne individuelt har jeg skrevet lidt om hver af dem.

Noveller er gode når man f.eks har transporttid til og fra sit arbejde, så kan man nå at høre en hel historie på en dag. Hvis man har hang til den type litteratur bør man kaste sig over denne samling. Håber der kommer flere af den slags.

 

 

 

Faktaboks: 

Titel: Horror noveller 
Forfatter: Forskellige forfattere , 
Genre: Horror/gys
Forlag: Mofibo/Storytel-original
Udgivet: 2018
Sider: 7 historier
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.