Granitgraven

 

 

Granitgraven Book Cover Granitgraven
Pernille Boelskov
skønlitteratur, krimi
forlaget 4. til venstre
2015
paperback
304

Bedømmelse: (4/6 stjerner)
Der er kommet en ny ung kvindelig præst, Agnethe til den danske ferieø Bornholm. Hun har en fortid på øen og det viser sig hurtigt at hendes fætter arbejder i politiet.

Derud over har Agnethe svært ved at falde til blandt de andre gejstlige personer på øen, der er en del mere gammeldags end hun er. Regler er sørme til for ikke at brydes, bare ikke altid i Agnethes hoved.

Dette er ikke umiddelbart en fordel, der ligger noget gammelt familienag og lurer i overfladen de to imellem.

Der kommer en russisk ung mand til øen som henvender sig til Agnethe, han mener hans forfædre er at finde på Bornholm og idet han ikke har så meget andet familie kunne han godt tænke sig at opspore sin danske gren af denne.

Han bliver imidlertid fundet død i et granithule uden for byen. Agnethe sætter sig for at finde ud af hvad der er sket med den unge mand og evt. finde hans familie så han kan få en anstændig begravelse.

Bogens handling har ind imellem flashbacks til 1945 – lige efter resten af Danmark blev befriet men hvor russerne kom og ”befriede” Bornholm.

Når jeg vurdere bogen objektivt har jeg svært ved at sætter prædikatet krimi på bogen. Handlingen er lidt ”langsom” i perioder af bogen og den skulle måske bare være en almindelig skønlitterær bog i mine øjne.

Jeg vil give bogen 3 stjerner, lovende debut, det bliver spændende at følge udviklingen på den lille ø, i de næste bøger i serien.