Skyggedrengen

 

 

Skyggedrengen Book Cover Skyggedrengen
(Carl-Johan Vallgren
Thriller
Modtryk
2014
hardback - lydbog
347

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Bogen er en thriller hvor den tidligere kriminelle stofmisbruger Danny Katz har hovedrollen.
Han er en meget kompliceret person som med sin fortid har en broget personlighed. Han er ansat som computerekspert i regeringen når han selv har lyst til det.
Katz har en tidligere skolekammerat Joel Klingberg forsvinder. Danny bliver kontaktet af Joels kone som beder ham om at finde hendes mand. Grunden til at det skal være Katz er at Joel har sagt til konen at hvis han kom i problemer skal hun kontakte Katz. Danny er den eneste Joel stoler på…
Først vil Katz ikke tage opgaven idet han ikke er detektiv og ikke mener han kan hjælpe alligevel. Men han bliver overtalt og støder på en veninde som de begge to kendte i gamle dage. Deres møde har skæbnesvangre følger for hendes datter. Hun bortføres og Katz må REJSE om på den anden side af jorden og sætte sit eget liv på spil for at redde pigen.
Bogen er meget spændende og beskriver meget grafisk torturmetoder og den groveste vold. Havde det været en film tror jeg at tv´et var blevet slukket inden filmen var slut…
Historien er til tider lidt forvirrende og skrevet lidt for knudret. Den er krydret med replikker skrevet på mange forskellige sprog og det er ikke altid disse replikker bliver oversat.
Men bortset fra disse for mig irritationsmomenter så er bogen klart læseværdig – men bliver fastholdt i historien og det er trods alt en pageturner som det er svært at gå fra.