Bundfald

Bagsiden af udkantsdanmark.

Malene Jørgensen bliver, måske ikke helt tilfældigt, den nye direktør for IT-selskabet. Hun er en barsk kvinde med en meget hård barndom bag sig. Opvokset i Nakskov i et hjem med druk, svigt og misbrug som daglig kost. Moderen finder sig en ny mand da børnene er ganske små. Malene og hendes 3 brødre troede, at livet var miserabelt før, men de tog fejl. Deres nye stedfar var ikke længe om at diktere den nye dagsorden. Myndighederne opdager hvad der sker i huset og Malene bliver  børnehjemsbarn, men tilværelsen blev ikke meget bedre af den grund.

Hendes fortid fornægter sig ikke, nu hun er blevet voksen. Hun bruger sex som et middel til at opnå hvad hun vil. Hun er en flot kvinde og hendes mission lykkedes som regel. Så længe hun selv bestemmer vilkårene er det perfekt for hende.

Nu hun er blevet direktør, bliver hun inviteret til et møde i den hemmelig organisation. “De brændte børns familie”. Det er en undergrundsbevægelse, der kun består af mennesker med et formål: Man skal have ram på alle pædofile, koste hvad det vil.

De skyr ingen midler for hvordan svinene stoppes, og de har kun organisationens egne love der skal følges. Det er imidlertid vigtigt for dem at have folk med, der har magt og adgang til penge. Organisationen bliver drevet af private midler og for det meste af folk der selv har været ofre for pædofile i deres barndom.

Matthias møder tilfældigt Malene til en forretningsfrokost og de fatter interesse for hinanden – men hun har en kæreste i Sverige og han er gift – det er jo nærmest dømt til at mislykkedes. Malene bliver tiltrukket af Mathias og finder ud af at hun faktisk kan bruge hans position og forbindelser,  i den hemmelige kamp – uden han kender den rigtig grund til at han skal hjælpe. Han kaster sig ud i et meget farligt researcharbejde for Malene, desværre med mennesker man ikke skal spøge med.

Sporene leder ham tilbage i Malenes fortid i Nakskov, hvor hendes bror Ronny døede under meget mystiske omstændigheder.

 

Under læsningen af “Bundfald” har jeg været nødt til at ligge bogen fra mig af flere omgange. Emnet er meget voldsomt og tabubelagt. Der er passager i bogen hvor der beskrives ufattelig misbrug af børn og det skal man lige “være med på” før man læser videre.

Bogen er velskrevet og fængslende og når man først har vænnet sig til bogens karakter bliver det en ægte pageturner.

Man præsenteres for ødelagte mennesker, der har svært ved at få sig en tålelig tilværelse, idet de hele tiden føler sig nødsaget til at passe på sig selv. Selv om hovedpersonen Malene udemærket godt er klar over at hun kommer til at sårer Matthias og ovenikøbet selv advarer ham i begyndelsen af deres forhold, kan hun ikke lade ham være.

Romanen er på grund af dens tema meget hjerteskærende men plottet er godt udtænkt og man er underholdt hele vejen igennem – glæder mig til Arkimedes som er efterfølgeren.

 

Faktaboks: 

Titel: Bundfald
Forfatter: Lisbeth Zornig & Michael Lindholm  
Serie: Marlene Jørgensen & Mathias Zobel
Genre: Kriminalroman
Forlag:  Peoples Press
Udgivet: 2017 
Sider: 494
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.