Natjæger

Politihistorikeren Maria Just bliver helt tilfældig vidne på første parket, da en efterladt varevogn pludselig fanger et par drenges opmærksomhed. Deres fodbold er trillet ind under bilen og da drengene vil hente den igen, opdager de at der er en virkelig voldsom ubehagelig lugt omkring den efterladte bil.

Maria kommer tilfældigt forbi og da drengene presser hende lidt, kikker hun ind i bilen og ser et lig derinde. Hun ved at hun er nødt til at undersøge om hun kan hjælpe ofret derinde og må derfor kikke efter livstegn derinde. Dette gør at hun nu ved en del mere omkring ligets tilstand, end politiets efterforskere har lyst til at alle skal vide. Naturligvis er det Michael Dirk og Frederik Dahlin der får sagen, og de kender Maria Just, first hand, på både godt og ondt. 

Politiets største problem er, at de ikke kan finde nogen identitet på manden – hvem er han ? 

Maria får et lidt usædvanligt opgave da hun skal assistere omkring sikkerheden til et stort klimatopmøde i hovedstaden. Det er landets mest magtfulde mænd, der er samlet, sammen med de største erhvervsdrivende. Her bliver der mumlet lidt i krogene om Atomkraft, som den grønneste energikilde, landets statsminister indkalder oppositionen til møde lige inden topmødet og det er spændende og urovækkende oplysninger hun skal tage stilling til.

Da Maria er tilbage på Politimuseet, skal hun pille en udstilling ned for at få plads til en anden, her står hun pludselig med en effekt hun skal arkivere igen. Da hun ser på lige denne genstand, er der pludselig to og to der giver mening og hun har en svag formodning om at hun lige har fundet ud af hvem manden i den hvide varevogn er. 

 

Anmeldelse: 

Der er noget trygt ved at læse en ny bog i en serie du kender rigtig godt. “Natjæger” er tredje bind i serien om Maria Just og Co. Serien er skrevet af Line Holm og Stine Bolther. 

Det er en virkelig vellykket opfølger på de forrige bind. En fortælling der sagtens kan læses hvis ikke man har læst de foregående bind, “For Barnets bedste” og “Lovløs”, men som det plejer at være med krimiserier, er det en klar fordel netop at have læst de forrige, idet der naturligvis er den del forviklinger, hovedpersonerne imellem at man går glip af, hvis man går direkte til bind 3. 

Det er tydeligt i dette bind, at det nogen gange kan være svært at finde ud af hvor meget og hvor lidt man skal “krydre” fortællingen med de personlige relationer der er hovedkarakterne imellem. På nuværende tidspunkt er der en del og der bliver også “rørt i følelsesgryden” i det her bind, efter min mening kunne der godt ske lidt mere her, det er lidt tamt og som fast læser er der ikke meget nyt under solen, på dette punkt.

Til gengæld får de personlige relationer og følelserne frit løb med hensyn til familien der bliver rodet godt og grundigt ind i kriminalsagen. Der får man fuld valuta for pengene. Netop dette plotudtænkning og personskildringer er her hvor de to forfattere har deres force. Læseren bliver sendt ud på den velkendte og fremragende rutschebanetur, man forventer i en krimi af denne kaliber og man er godt underholdt.

Det er genialt at blande gamle kriminalsager og nutiden sammen på denne her måde, men vil ikke plotspoile , så man må selv læse sig til, hvad jeg mener med det.

Glæder mig allerede meget til den næste bog, en twist til sidst i bogen ligger op til at det bliver rigtig spændende.

Faktaboks: 

Titel: Natjæger 
Forfatter: Line Holm & Stine Bolther 
Genre: Krimi – #3 i serien om Maria Just 
Forlag: Politikens Forlag 
Udgivet: 2023
Sider: 406
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

 

Bogen ligger som lyd og e-bog hos de forskellige streamingtjenester som f.eks. Mofibo, hvor jeg selv har hørt bogen – oplæst af Dan Schlosser. En yderst behagelig og engageret oplæser der får den der lytter til at miste lysten til at slukke igen..