Opløst

Charlotte, en ung mor der netop har været til morgentræning i Fyrtårn Tommerup, byens idrætscenter. Nu skal hun, vanen tro, bare cykle små 300 meter til hendes arbejdsplads, Tallerupskolen. 
Men da hun kommer ud til sin cykel, er denne forsvundet. Oveni er det regnvejr og Charlotte er lidt opgivende – nu kommer hun da for sent på arbejde ! Men ved et lykketræf holder en bil ind til siden og tilbyder et lift…

Charlottes mand, Claus bliver ringet op sidst på eftermiddagen af børnenes pasningsordninger. Charlotte har ikke afhentet børnene endnu ? Her bliver manden lidt nervøs, hvor er Charlotte ? Hun ville aldrig udsætte, især ikke deres søn, for ikke at blive afhentet. Da han forsøger at ringe hende op, er der ingen kontakt til mobilen. Claus når lynhurtigt til konklusionen, af der må være sket hende noget. 

Han henvender sig til politiet i Odense hvor Liam Stark og Dea Torp tager imod ham. Som reglen er, kan de ikke sætte gang i en decideret efterlysning så kort tid efter hun er forsvundet. Der skal gå 24 timer, inden politiet kan hjælpe den fortvivlede ægtemand. Det gør lidt ondt på Liam, han kender Claus, der underviser sønnen i vandpolo i Tommerup.

Dagen efter er Charlotte stadig ikke dukket op, og pludselig går det stærkt. En ældre hundelufter, der var købmand i sine velmagtsdage, går en stille aftentur. Men hunden kommer alene hjem. Efterhånden som en ny person i lokalsamfundet forsvinder sporløst, breder utrygheden sig – hvem bliver den næste ? Hvem har interesse i det her ?
Der ligger små kryptiske beskeder i husene hvor de personer der forsvinder bor, det er udskrifter med religiøst budskab, men hvilket ?

Der bliver en lettere panikstemning i det lille bysamfund, nogen melder sig syge og barrikadere sig i husene og andre flytter i sommerhus, men er de i sikkerhed der ?

 

Forfatter Mads Peder Nordbo bor selv i Tommerup, hvilket giver det perfekte udgangspunkt for at ligge historien her. Han udtænkte et plot og vidste ifølge ham selv, at historien ikke kunne skrives som den var tiltænkt, uden at der kom endnu en fremragende forfatter ind som medforfatter, så han skrev til Sara Blædel og 1,5 år senere bliver “Opløst” udgivet, og heldigvis for det..

Det har vist sig, at det her samarbejde kan noget helt specielt. De to, der forøvrigt ikke kendte hinanden på forhånd, har formået at skrive en intens, nervepirrende og fantastisk god historie. En fortælling de fleste mennesker kan relatere til. En historie om frygt, tillid og naturligvis intelligent politiarbejde.

Jeg har som læser “hjemmebanefordel” idet jeg har boet i Tommerup de sidste snart 30 år, så det gør det virkelig sjovt at læse en krimi hvor handlingen udspiller sig på en lokation man kender så godt. Jeg er ovenikøbet gift i den kirke, hvor noget af handlinge er placeret.

De to forfattere har skabt et hold efterforskere der holder 100 procent. Deres opklaringsmetoder er plausible og især det at en af efterforskningslederne har baggrund på åstedet for den første forsvinding, gør det hele lidt mere myrekrybsfremkaldende – tør han at lade sin familie blive boende ?

Når man læser i denne skønne krimi, kan man blive grebet af en form for nysgerrighed, når nu de to forfattere ikke har skrevet samme med en anden forfatter før, kan man så se hvor Mads har skrevet, elle hvor Sara har skrevet ? Det kan jeg godt afsløre, det kan man slet ikke. Bogen virker så sammenskrevet, at det kunne være skrevet af en og samme person, så de har på bedste vis formået at strømline det, så bogen får et rigtig fint og læseværdigt flow. 

 

“Opløst er ikke en “Louise Rick boge” eller en “Grønlands-thriller” den er helt sin egen og ligner ikke det de respektive forfattere har skrevet før. Der værste ved bogen er at, den er så spændende og fængslende at den er hurtig læst – man kan ikke slippe den igen og kan give lange nætter i læselampens skær.

Alle der elsker en god politikrimi, med et genialt plot, der slår mange krummelurer undervejs, er nødt til at læse “Opløst”, det er et absolut must, når man skal planlægge sommerferie lekturen.

 

Faktaboks:
Titel
: Opløst

Forfattere: Sara Blædel og Mads Peder Nordbo
Genre: Krimi
Forlag: Politikens Forlag
Udgivet: 2021
Sider: 330

 Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)