Genstart

 

 

Genstart Book Cover Genstart
serie # 1
Claus M. Lohman
krimi science
Proportion
2013
paperback
462

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

Denne roman er lidt svært at genrebestemme, idet den har så mange facetter at den passer ind i mange genre. Spænding, krimi, faglitteratur, politik men havner nok mest bare ved ”en god historie, med mange tvist”

Bogen er lidt opdelt i 2 dele. Disse to dele kører heldigvis sideløbende ved siden af hinanden. Den ene del beskriver hverdagen for en meget gammel kultur, den amerikanske amishsekten . De lever meget primitivt og afviser næsten alt omkring den hverdag der findes på den anden side af deres hverdag. Den vi andre hører til. De har en skik der tillader deres unge mennesker, at prøve et liv udenfor sekten. De tager ud i den virkelige verden hvor de i en periode ikke skal leve efter de strikse regler de normalt følger til punkt og prikke. I denne roman følger vi en ung amishfyr der bor på et kollege hvor et mord bliver begået.

I den anden del af fortællingen følges den unge kvindelige forsker Sarah Bermann der har speciale i DNA forskning. Hun får prøverne der er taget i forbindelse med mordsagen, og hun finder et match blandt de mistænkte, men hun finder også så meget andet…..

Bogen formår at holde dig fanget og er en pageturner. Jeg har her fået mit ”historie-gen” fodret rigtig godt og grundigt, livet som amishmedlem er grundigt beskrevet og det er meget spændende. Det er så meget anderledes end det vi kender fra vores eget liv.

Forfatteren formår at tilføje historien pludselige tvists og overraskende nye sider af samme sag.

Jeg giver bogen 4 stjerner og glæder mig til ”genspejl” der venter på bogreolen…