For dig

Rikke er en ung kvinde, der ikke har haft en nem barndom. Det har været en start på livet med druk, vanrøgt, skiftende familierelationer og ikke mindst misbrug der har formet både hende og broderens første år.

Derfor er det ikke så underligt at hun nu, hvor hun er blevet voksen har en tilværelse der er af den risikable slags. Hun er escortpige for en narkobaron, der desværre for hende, bestemmer hvilke kunder hun skal betjene og hvornår.

En dag bliver hun “inviteret” til en fest, hvor hendes chefs egen søn er vært. Allerede da Rikke ankommer til festen ved hun, at hun bare burde få jobbet overstået og så forsvinde igen, så hurtigt det kan lade sig gøre. Hun skænker en kærlig tanke til sin lille søn, der nu bliver passet hos broderen.

Rikke kommer ikke hjem igen og broderen Marc sætter sig for at finde ud af hvad der er sket. Han alliere sig med Robert. De tre har altid hængt sammen, lige siden de var børn, har det været bedste venner. Dengang var de nærmest uadskillige. De beskyttede hinanden, lyttede til hinanden og støttede hinanden i alt det problematiske livet bød på. 

Dette er stadig tilfældet, de to mænd er nødt til at finde ud af hvad der skete til festen, hvem har myrdet Rikke ? 

 

 

Anmeldelse
“For dig” er en debutroman skrevet af Michael Folkmann-Scherbeck. 

Genremæssigt er det en thriller/krimi og bogen foregår i den Københavnske underverden. Der bliver ikke lagt fingre imellem hvad angår voldsomme detaljer om vold, mord og seksuelle overgreb. Derfor er bogen ikke for alle. Man skal være til denne barske side af krimigenren for at få noget ud af bogen.

Til gengæld vil jeg sige at det er en debut hvor forfatteren formår at holde spændingskurven intakt stort set hele bogen igennem. Plottet er godt gemt og bliver afsløret lige på det rigtige tidspunkt i handlingen.

Min eneste anke omkring bogens karakterer er, at beskrivelserne af den kriminelle underverden er meget stereotyp, man bliver ikke særlig overrasket over miljøet, den er som beskrevet i utallige andre bøger, rå og barsk. Til gengæld er slutningen en man kommer til at huske et stykke tid efter endt læsning, her bliver man både chokeret, overrasket og bliver også lidt rørt – det er godt skrevet.  

Man er underholdt og fanget af historien, især hvis man lytter til den på en streamingtjeneste – her er det David Garmark der ligger stemme til, og det er han virkelig god til. Han stemme passer lige til en historie af denne type – han gør den mørk og dyster, så læseren kommer i den rigtige stemning. 

Glæder mig til at læse det næste forfatteren har i “Støbeskeen” 

 

Faktaboks: 

Titel:  For dig 
Forfatter: Michael Folkmann-Schjerbeck
Genre: Thriller/krimi 
Forlag: Brændpunkt 
Udgivet: 2023
Sider: 268
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Bogen er et anmeldereksemplar der er tilsendt af forlaget – Skal derfor markeres som “reklame” – men er alligevel blot en boganmeldelse der beskriver min mening om bogen