Araberen der var hvid som sne

En tysk kvinde ringer til et mindre rejseselskab, for at booke en bustur. En flok personer skal køres til en fodboldarrangement og der er derfor brug for en bus med chauffør. Men bussen bliver i midlertid brugt til noget helt andet! Den intetanende chauffør henter en busfuld mennesker i forskellige fodboldtrøjer. Næste morgen, 5. Juli 2015,  lykkedes det at udføre et massivt terrorangreb, man aldrig før har set i Danmarkshistorien. Hundredevis af rejsende bliver uskyldige ofre for denne terrorhandling, udført af svært bevæbnede personer i fodboldtrøjer.

Der er flere vidner til handlingen. Bl.a. en kvinde der vælger at spille død i et omklædningsrum. Hun ser at den person der skyder omkring sig i den tøjbutik, hun tilfældigvis befinder sig i,  er en kvinde. Vidnet er faktisk næsten sikker på, at det er en hvid kvinde. Nu gælder det for politiet om at passe godt på de få vidner der er. 

At der skulle være en hvid kvinde mellem terroristerne, stemmer ikke så godt overens med, at man finder liget af en kendt muslimsk terrorist i lufthavnen. Man finder han død med resterne af et bombebælte om maven. PET holder sædvanligvis øje med ham, på grund af hans baggrund, men lige den dag har de tilfældigvis lige noget andet presserende, der er vigtigere.

Den formodede terrorist tog i moskeen som han plejede, men da der var gået et par timer, var han ikke kommet hjem endnu. Konen får da besøg af en mand hun ikke kender, en mand der påstår at han er politibetjent, men hans opførsel tyder på noget helt andet.

Via medierne finder hustruen ud af hvorfor hendes mand ikke er kommet hjem. At han er fundet død i lufthavnen, han har lidt martyrdøden. Den ulykkelige kvinde tager sin spæde datter på armen og flygter over hals og hoved, uden hun ved hvor hun kan tage hen.

Nu begynder politikerne at røre på sig, der er snart folketingsvalg, og de højreorienterede partier øjner nu chancen til at komme ind i folketinget, nu det lige er bevist at terroren er kommet til Danmark, og at dette angreb skyldes den øgede tilgang i Danmark, af personer med anden etnisk herkomst end dansk.

Midt i dette kaos står politikommisær Erik Otto Falster, og skal forsøge at finde hoved og hale i denne terrorsag i København. Efterhånden som han finder spor, fører disse  væk fra den tese, de lige har fået til at passe med resten. Politiet oplever at afterforskningen går et skridt frem og to tilbage…

 

“Araberen der var hvid som sne” er opfølgeren til “Gud er hund stavet bagfra” i serien om Kriminalkommisær Erik Otto Falster.  Man må sige at der ikke er skruet ned for action, forviklinger og humor. Makkerparret Falster og Hede har et ordspil der vil få enhver ynder af sarkasme op af stolen. Det giver lyspunkter midt i alt den sorg, vold og racisme der ellers præger denne bog.

Læseren bliver ligeledes inviteret med ind på Christiansborg, hvor den mulig kommende statsminister, må kæmpe en brav kamp, for ikke at fremstå som racist – gerne det modsatte, hvis det kan lade sig gøre, efter dette forfærdelige terrorangreb i lufthavnen. Man skulle jo gerne bibeholde partiets værdier, også i en svær tid. Oppositionen har kronede dage, og den stakkels mand må lade sin politiske rådgiver føre “krigen” i kulissen – og det har hun en virkningsfuld metode till, hvilket medfører til at bogen har en hel del sex-scener.

Bogen er ren fiktion – og heldigvis for det. Sceneriet ville nok ikke kunne lade sig gøre i dagens Danmark, hvor sikkerheden heldigvis er blevet oppet væsentlig de sidste par år. Men dette skal ikke komme forfatteren til skade, for det er jo fiktion og en underholdende del af slagsen.

Plottet holder, personerne er velbeskrevet og disse er til gengæld troværdige og “træder tydelig ud af bogen”. Man har efterhånden lært Falster og Hede at kende, som de gennemgående personer og muligvis har vi i slutningen af bogen – fået endnu en gennemgående person?  Det må tiden vise.

 

Hvis man endnu ikke har stiftet bekendskab med Christian Frost og hans forfatterskab – så sæt igang. Det er bestemt ikke en bogserie, man må snyde sig selv for.

Faktaboks: 

Titel: Araberen der var hvid som sne
Forfatter: Christian Frost 
Genre: Kriminalroman
Forlag: Peoples Press
Udgivet: 2015
Sider: 682
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.