Fantomsmerter

Chris Rantzau Cortes har slået sig ned som sikkerhedskonsulent. Han har netop fået et job hos en excentrisk millionær, godsejer Horst Arthur. På det store gods han ejer har Horst planlagt en stor kunstudstilling, hvor han vil vise sine store skatte frem. Men godsejeren planlægger ligeledes at præsentere egne værker for første gang. 

Derfor ønsker han at hyre den bedste til at stå for sikkerheden, selvom godset i forvejen har en kvindelig ansat, der står for den daglige sikkerhed. Horst har hørt om Chris i forbindelse med den tidligere sag om den forsvundne teenager, Esther Mathilde (Pigen under vand) hvor Chris gjorde et formidabelt arbejde. Selvfølgelig er den faste sikkerhedsmedarbejder bestemt ikke venlig stemt overfor Chris i starten – han tager jo hendes job..

Chris bliver ligeledes kontaktet af den lokale rockerklub. Præsidenten for “Eagels Renegades” vil have at møde. Han ønsker at Chris skal finde ud af hvem det er der går og myrder hans medlemmer. Hele tre af klubbens medlemmer er døde under mærkværdige omstændigheder. Politiet kalder dødsfaldene naturlige, som f.eks. hjertestop. Men den køber rockerpræsidenten ikke, så nu mener han at Chris er manden der kan finde ud af hvad der sker. Chris får et tilbud han ikke kan afslå. 

Chris privatliv er noget rod. Det er rigtig svært for ham at finde nogen han kan betro sig til. Han synes vennekredsen skrumper mere og mere ind. En dag hvor han ryger helt ude i tovene ender han sin dag hjemme under dynen med en 17 årig teenager – det har vist gået bedre for den hårdtprøvede Chris. 

 

Anmeldelse: 
Historien om Chris Cortes fortsætter hvor den slap i “Pige under vand”. Forfatteren Stephan Garmark har skabt den perfekte superhelt, der alligevel hører under kategorien “plausibel”  Chris er egoist, slagfærdig, og handlekraftig, men han er på den anden side også følsom, ensom og har svært ved at have en ordenlig relation til andre mennesker. Han er charmerende og en kvindemagnet og de mænd han møder på sin vej ved det godt. 

Scenen er sat i Århus inde midt i byen, som passer perfekt til den type Chris er. Han lever fra dag til dag og det passer fint med et storbyliv. Men det er også en god base hvis man skal ind og spionere i byens nærmiljø. 

Denne gang bliver læseren både inviteret på outreret kunstudstilling og til “fest” i den lokale rockerklub og man keder sig ikke et sekund. Der er action på programmet, som vanlig er, når man er i selskab med Stephan Garmark.

“Fantomsmerter” er en af de bøger det er svært at lægge fra sig igen, og passer perfekt til den type læser der godt kan lide en god krimi med masser af drengerøvsaction. 

Roman kan sagtens læses selvstændigt, det man skal vide for at følge handlingen, bliver fint forklaret. Men hvis man ikke lige først læser “Pige under vand” så går man glip af en rigtig god historie. Der er selvfølgelig også en del baggrundsviden som er rar at have med, inden man læser “Fantomsmerter”, men det er ikke absolut nødvendigt. 

Stephan Garmark har her skrevet en pageturner – det bliver svært at vente på den næste bog i serien. 

 

Stephan Garmark har ligeledes skrevet :

Syndefaldet 

Serien om Chris Cortes Rantzau:.
Pige under vand
Fantomsmerter

 

Sammen med David Garmark
Love City
Rakelsminde

Faktaboks: 

Titel: Fantomsmerter
Forfatter: Stephan Garmark 
Genre: Kriminalroman – Chris Rantzau Cortes #2
Forlag: Dreamlitt
Udgivet: 2019
Sider : 311
Bedømmelse:
 5 out of 6 stars (5 / 6)

 

Bogen kan lyttes/læses på Mofibo – lydbogen er indlæst af forfatteren selv 🙂