Offermageren

Hannah Ahlander er inde i en virkelig træls periode i sit liv. Hendes kæreste er begyndt at se en anden kvinde og ønsker i den anledning at Hanna flytter ud af hans lejlighed hurtigst mulig. Selv samme dag har hun været til tjenestelig samtale med chefen for Citypolitiet i Stockholm, hvor Hannah arbejder. Han mener at hendes evner vil gavne bedre andre steder end i hans team. Hannah har gjort sig uheldigt bemærket i forbindelse med en personalesag.

Så nu har hun hverken job eller kæreste, men heldigvis har hun en søster der har styr på tilværelsen og ejer et meget eksklusivt hus i Ore. Her kan  Hannah bo et stykke tid og forsøge at få styr på sit liv i fred og ro. 

Men pludselig forstyrres freden i det idylliske skisportssted. En tidlig morgen bliver der fundet et blåfrossent lig i en skilift, og det ligner at politiet står med en drabssag. 

Den lokale betjent Daniel Lindskov bliver sat til at finde hoved og hale i sagen. Daniel er nybagt far med en kolikramt datter på kun 3 måneder. Dette giver udfordringer for den unge betjent. Især på hjemmefronten, hvor hustruen hurtig føler sig som 2. Priotet 

Hannah kommer lynhurtigt til at kede sig lidt og hun bliver optaget af sagen om liget i skiliften. 

Amanda og Emma skal holde fest i Emmas forældres hjem. Det bliver en fest der løber helt af sporet. Amandas kæreste Viktor bliver kanonfuld og Amanda forlader festen og går alene hjem sent om natten.


“Offermageren” er første del i serien der hedder “Mordene i Ore” den udspiller sig i de jamtlandske fjelde der ligger langt oppe i Sverige. Det er et ideelt sted og sætte scenen til en krimi, idet landskab er præget af voldsomme kuldegrader og voldsomme snemængder. Her er enorm barskt og derfor disse omgivelser stemningen en hjælpende hånd. 

Selve figuren Hannah Ahlander er lidt klassisk “femi-krimi” typen. En politibetjent det hele er gået lidt galt for, og som søger andre græsgange. Den er brugt et utal af gange, men idet det er en serie så kan hun vinde terræn lidt hen af vejen, og få nogle flere uklassiske lag. 

Den anden hovedperson Daniel, er engageret og yderst arbejdsom. Han glemmer helt tid, sted og egen familie, hvilket vi også har set mange gange før. 

Selve kriminalsagen er godt skruet sammen. Man finder et lig i en skilift og dette medføre en lavine af sorg, utryghed og ikke mindst sladder i  krogene, i et lille landsbysamfund. Politiet bliver kørt grundigt rundt i manegen og det er svært at finde en gerningsmand. 

En ung pige skal ligeledes findes. Hun har forladt en fest sent om natten, og da man senere finder hendes halstørklæde i vejkanten, giver det næring til mange katastrofetanker. 

Selvhjælpergruppen “Missing People” melder sig på banen og ønsker at hjælpe med eftersøgningen. Men er de mere i vejen end de hjælper? Denne problematik bliver også luftet i krimien

Der er en hel del bøger på boghylden lige nu, men man bør bestemt give sig i kast med “ Offermageren”. Den er virkelig godt skruet sammen og det ene kapitel tager det andet og bogen er svær at ligge fra sig igen, når man først er blevet fanget i plottet. 

Jeg glæder mig allerede til bind nr 2, hvor vi får lejlighed til at lære hovedpersonerne bedre at kende. Det der er charmen i en serie er, at der bliver mere og mere plads til selve krimigåden, da læseren ikke skal igennem præsentationen af faste karakterer igen.

 

Titel: Offermageren
Forfatter: Viveca Sten
Genre: Kriminalroman – Mordene i Åre #1
Forlag: Alpha
Udgivet: 2021
Sider: 445
Oplæser af lydbog: Githa Lehmann

Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Bogen kan læses/lyttes på streamingtjenesten Mofibo. 

Bogen er en anmelderkopi, givet af forlaget. Dette gør ingenting ved min holdning til bogen.