Krokodillevogteren

Sommerferie-spænding i høj klasse

Krokodillevogteren Book Cover Krokodillevogteren
Katrine Engberg
kriminalroman
Lindhardt og Ringhof
2016
alle
366

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

I et ældre boligkompleks, bliver idyllen en meget tidlig morgen forstyrret, meget effektivt.

En ældre mand, der bor på 2. sal skal ned med sin skraldespand, på vej ned af trappen undre han sig over, at de to unge piger der bor på 1. sal har glemt at låse deres dør. Den står pivåben. Hans nysgerrighed får overhånd og han får et chok for livet, da han falder over liget af en af pigerne lige inden for døren. Hun er myrdet efter en opskrift der er meget markant og virker nærmest sekterisk.

Huset er ejet af en ældre halvalkoholisk dame, med to tæppetissere med franske navne. Ester er hele husets mor og den eneste, foruden den gamle mand, der var hjemme på mordtidspunktet.

Sagen bliver lagt i hænderne på Jeppe Kørner og hans, lidt kølige makker, Annette Werner. De havner i Esters lejlighed for at få styr på hele misæren.

Det viser sig at Ester har en hobby, hun skriver kriminalromaner. Mordet på den unge kvinde er begået minutiøs efter den roman, Ester har skrevet... Men ligefrem at kaste mistanken på en gammel, rødvinsdrikkende dame, der oven i købet er meget lille af statur, virker ikke lige som en løsning på Jeppe Kørner - så der må graves lidt i Julies fortid...

Bogen er en debut og er en rigtig velskrevet en af slagsen. Forfatteren formår at beskrive personerne så man næsten kender dem personligt. Selvom man ser historien fra flere vinkler og med forskellige personers øjne, bliver historien aldrig forvirrende. Man ved altid hvor man er og hvem man følger, selvom der er mange personer at holde styr på.

Det er sjældent jeg giver 5 stjerner til en debutforfatter, men her er der ikke noget at rafle om - glæder mig til mere fra Katrine Engberg.