Djævelens værk

Den onde hævner er løs i København.

Josefine Jespersen er knogleekspert og arbejder på patologisk institut i København. Hun bliver tilkaldt hvis der skal foretages en obduktion, hvor ligets knogler er svært beskadiget eller der er tale om kraftig forrådnelse.

Hun arbejder med opgravning og gennedsættelse af mere end 1000 lig fra Assistens Kirkegård, i centrum af hovedstaden. Dette er ikke en rar opgave, men Metroselskabet skal bruge grunden til deres togforbindelse.

En sen aften bliver Josefines kollega overfaldet og myrdet på voldsom vis. Overfaldet sker på kirkegården efter en dag hvor de igen har haft overarbejde. Josefine er lige gået men hører overfaldet på afstand. Offeret bliver slået gentagne gange i hovedet med en stump genstand.

Ved nærmere undersøgelse finder patologen et lille kors indgraveret i kraniet på den unge kvinde. På gerningsstedet finder men en lille flaske vand ingen kender mærket på. Det ligner alm mineralvand, også da indholdet bliver undersøgt.

Da yderligere en ung meget religiøs kvinde findes død med et kors indgraveret på kroppen begynder det at lugte lidt af seriemord. Denne gang ligger patologen mærke til at korset ”vender forkert” – Dvs den vandrette bjælke på korset ligger på den nederste del af den lodrette bjælke. Det er Peters kors – djævlens tegn…

En katolsk præst kommer ind for at velsigne det nye mordoffer og han identificere flasken. Det er vievand/ helligt vand der er i flasken.

En bekymret mor henvender sig til den ny udlærte psykoterapeut, Isabella. Hendes datter, Belinda har en mærkværdig adfærd. Hun taler med forskellige stemmer, er voldelig overfor sine klassekammerater, er aggressiv og det har her på det sidste eskaleret voldsomt og moderen ved ikke hvad hun skal gøre for at hjælpe sin datter.

Under konsultationen beder Belinda om at benytte toilettet, det passer Isabella godt så har hun mulighed for at tale alene med moderen imens. Efter de er gået igen opdager psykoterapeuten at der ligger knappenåle tilbage i toilettet. De fisk hun har i et akvarium i venteværelset er døde, der ligger et brugt askebæger i bunden. Belinda er mere syg end lige først antaget…

“Djævelens værk” er en intens krimi om det gode mod det onde. Det var den korte version.

Lotte Petri har bl.a. besøgt en katolsk præst der foretager djævleuddrivelse og dette er brugt i bogen. Det er et ret voldsomt kapitel, hvor en lille pige bliver konsulteret. Det er rigtig flot beskrevet og meget uhyggeligt.

Der flyder en del blod i denne her bog og bogens hovedpersoner har nok at gøre med at holde hovedet koldt og finde den røde tråd i hele miseren. Her beskrives også at selvom man godt kan lide sit arbejde er det ikke alle opgaver der er lige sjove at gennemføre. Det er et stort følelsesmæssig dillema at grave så mange lig op og genbegrave dem et andet sted uden religiøs velsignelse.

Plottet er godt udtænkt og handlingen hænger godt sammen. Der er lagt op til en fortsættelse, men den kan også slutter her. Det bliver spændende at se om vi skal møde Josefine Jespersen og politimanden Xander igen.

Faktaboks: 

Titel: Djævelens Værk
Serie: Josefine Jespersen #1
Forfatter: Lotte Petri
Genre: Kriminalroman
Forlag:  Lindhardt & Ringhof
Udgivet: 2017 
Sider: 287
Video: Lotte Petri
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)