Enhjørningen

Michael Sander i ægteskabelige problemer

Michael Sander  arbejder for en milliardær. Ejer af et multinationalt it-selskab. Michael skal undersøge uregelmæssigheder indenfor firmaet regi, såsom bedrag og andet.

Han bliver sendt til Paris, og der møder han en meget ung, forførende ung dame, Maria. Han forhold til hustruen, Lene Jensen,  er i forvejen anstrengt, og Michael finder det ikke svært at lade sig forføre af denne skønne unge kvinde.

Maria låner hans mobiltelefon, da Michael er faldet i søvn og sender et afslørende foto hjem til Lene, og dette pynter ikke på det skadede forhold, skilsmissen er en kendsgerning.

Lene får lidt senere en sag hvor en ung kvinde bliver fundet skudt og med gennemblødt tøj, lige ud for en lille ø, hvor netop den milliardær Michael arbejdede for, bor.

Kvinden har sårede brystvorter, der ligner at hun ammer, hun har haft et armbånd på med en avanceret GPS-sender i, den ligger et stykker fra, hvor kvinden bliver fundet, hun har med stor offervilje fået den af, og har gravet den ned. Formegentlig for ikke at blive sporet.

I  kraft af sit job, ser Lene sig nødtsaget til at opsøge milliardæren for at finde ud af om kvinden kommer fra hans ø. Det er mest logiske på grund af den korte afstand. Inden hun ser sig om, finder Lene ud af, at hun nok ikke skulle været taget over på øen.

Gennem samarbejde med politiet udenfor Danmark får de offeret identificeret. Hun er hoteldanser fra Fillipnierne. Det lokale politi erfarer at hun holdt op med at betale husleje og forsvandt sporløst fra sin hjemegn, indtil hun nu dukker op i Danmark. Meget død.

Enhjørningens hovedtema er perfekte gener. Hvordan man skaber et perfekt menneske rent genetisk. Dette kalder forskerne en Enhjørning.

Romanen bringer os rundt i verden sammen med Michael, fra det værste hul af et fængsel, til det fineste hotel i Paris. Kontrasterne er meget tydelige og giver en fin variation i læsningen.

Sproget er fint og læserne er ok underholdt det meste af bogen igennem, dog overskygges handlingen lidt af samlivsproblemerne mellem vores hovedpersoner.

En bog der klart bør læses i den kolde tid vi kommer i møde.

Faktaboks: 

Titel: Enhjørningen
Serie: Michael Sander #4
Forfatter: Steffen Jacobsen
Genre: Thriller
Forlag:  People´s Press
Udgivet: 2016
Sider: 313
Bedømmelse:  3 out of 6 stars (3 / 6)