Dybet

Ravn står overfor en hensynsløs morder

To unge mænd, begge med komplicerede familieforhold, begår den ultimative forbrydelse!

De lokker den kun 3-årige Maria med sig, med løftet om slik. De torturere og udsætter hende for dødsvold af værste kaliber.

De bliver dog pågrebet og begge havner på børne-og unge institutioner, væk fra hinanden og alt hvad de kender. Den ene af drengene, Morten bliver rehabiliteret og gennemgår en plastisk operation. Han bliver lukket ud efter endt dom og lever med skjult identitet, for sin egen sikkerheds skyld.

Kasper, den anden dreng, har åbenlyst ikke lært noget af sit ophold på institution, tværtimod. Han har haft rig lejlighed til at udtænke og finpudse sine fantasier om vold og død. Nu hvor han er kommet ud, skal de da afprøves. Idet unge piger, der lever deres halve liv på datingsiderne, er de nemmeste ofre, starter Kasper fra en ende af. På sidelinjen sidder Morten og ser på, uden han tør gøre noget for at stoppe sin tidligere barndomsven. Han følger godt med i medierne og er ikke i tvivl om, at det er Kasper der er godt i gang.

Morten opsøger Ravn og vil hyre ham som detektiv. Ravn skal opspore Kasper og stoppe ham. Til at starte med virker det hele lidt for fantastisk og Morten bliver nærmest latterliggjort af Ravn. Men da det viser sig at morderen efterlader sig et “visitkort” hver gang han har myrdet en ung pige, bliver Ravns nysgerrighed alligevel vagt.

Ved siden af, bliver Ravn opsøgt af nogle hårdkogte gangstertyper. De arbejder for en hensynsløs politimorder. De inviterer Detektiven i tur i spjældet til en lille snak med chefen. Umiddelbart har Ravn langt fra lyst til dette lille møde, men deres overtalelsesevner fejler ikke noget.

Dette fjerde bind i serien om Thomas Ravn er det mest grusomme af dem alle. Siderne siver af frygt, vold og død. Men det bliver gjort med en finesse så man alligevel ikke kan lade være med at vende den ene side efter den anden. Michael Katz Krefelds personskildringer, miljøbeskrivelser og geniale plotlægning, der tager fusen på selv den mest garvede krimilæser, er uovertruffen. Lige som pulsen er kommet ned på sædvanelig niveau, bang så kører den igen med 120 km i timen.

Nye læsere kan sagtens være med her. Selvom handlingen er bygget over de “sædvanelige” personer omkring Ravn, er det ikke noget problem at følge med. Hans liv ombord på husbåden med sin sure bulldog Møffe og sin farverige nabo, bliver aldrig kedelig.

Denne bog er et must for Ravn-fans. Og har du ikke stiftet bekendskab med ham endnu – så er det ikke for tidlig…

 

Faktaboks: 

Titel: Dybet
Serie: Ravn # 4
Forfatter: Michael Katz Krefeld
Genre: Thriller/Krimi
Forlag:  Lindhardt & Ringhof
Udgivet: 2016
Sider: 402
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)